Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nytt nettapotek: “Timingen er perfekt“

Thomas Andersen, daglig leder i Sportsapoteket.no.
Sportsapoteket.no
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Tror på en solid økning de neste tre årene.

ANNONSE

Vestli Apotek AS lanserer nå nettapoteket Sportsapoteket.no. Med fokus på sportsmedisinske produkter i sortimentet vil initiativtager og medeier Hans Mogens Christensen og daglig leder Thomas Andersen, hive seg på i en bransje hvor det er spådd stor økning fremover.

Andersen forteller i en pressemelding at Norge ligger langt etter utviklingen i Sverige. I Norge utgjør netthandel mindre enn to prosent av apotekbransjens omsetning, som ligger på 37 milliarder kroner i året. I Sverige utgjorde apotekbransjens netthandel en andel på 11 prosent i fjor.

Vi tror at andelen av e-handel vil øke til 10% i 2023 og 20% i 2027. Det er rimelig å anta at Norge vil stå ovenfor en tilsvarende utvikling som Sverige har hatt, hvor apotekbransjens e-handel utgjorde en andel på 11% i 2019 og med en vekst på solide 36%, sier Andersen.

LES OGSÅ: Apoteket innfører nye regler - oppfordrer til netthandel

"Som skapt for netthandel"

Videre kan vi lese at det nye nettapoteket mener tiden er helt perfekt, hvor nettapotek fremstår som et helt nødvendig alternativ til de fysiske butikkene, samt at apotekvarer og legemidler er som skapt for netthandel.

Timingen er perfekt. Dette er en veldig spennende tid for bransjen og vi ser et marked med enorme muligheter. Dagens Korona-utfordring har med all tydelighet vist at apotekbransjen er i endring, sier Andersen.

LES OGSÅ: Kraftig vekst for Farmasiet: "Salgsrekord fire måneder på rad"

Vestli Apotek AS, som har gått med overskudd siden start, ble etablert i 2015. Selv mener de lanseringen av et nettapotek var helt naturlig, og at fordelene ved å handle og hente medisiner på nettapotek er helt opplagte. Sportsapoteket.no meddeler også at folk flest, uten store investeringssummer, kan kjøpe aksjer i deres apotek.

Man må smi mens jernet er varmt og det er spennende å være med tidlig i utviklingen, sier Andersen.

Del artikkel: