Obs Bygg går til priskrig etter krisen

"Det har vært et utfordrende år"

Priser på byggevarer har økt kraftig det siste året, noe som skyldes høy etterspørsel men også et billeangrep på tømmer i Canada. Samtidig er det forsinkelser for mange i varehandelen som følge av sprengt fraktkapasitet, noe som blant annet IKEA nylig har meldt.

LES OGSÅ: IKEA mangler varer - tror problemene kan vare ett år

Annonse

Nå har imidlertid Coops byggevarekjede, Obs BYGG, gått til priskrig og kuttet prisene på terassebord med 30 prosent. Selskapet mener situasjonen er mer stabil nå.

Vi opplever nå en mer stabil varetilgang på flere produkter, blant annet på terrassebord. Dette skal komme kundene til gode i form av lavere priser. Med priskuttet er det fort flere tusen kroner å spare for våre kunder, som også er våre medeiere, selv for en mindre platting på 20 kvadratmeter, sier kjededirektør Espen Braaten, i en pressemelding.

Som følge av trevarekrisen har flere norske kjeder satt opp prisene på blant annet terassebord det siste året, men nå ser det altså ut til å falle igjen.

Det har vært et utfordrende år, men tilgangen på de fleste av våre produkter er nå stabilisert. Fortsatt er det ustabilt for plateprodukter slik som ikke-standard planker og konstruksjonsvirke, men vi forventer ikke ytterligere prisøkninger utover høsten, sier Braaten.

Priskuttet til Obs Bygg ser dessuten også ut til å ha fått konkurrentene til å følge etter, og i dag er prisen på terassebord hos byggevarekjeden Byggmax noe lavere.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!