Oda kan bli redningen for svenske Mathem: Nær sammenslåing

Begge med Kinnevik som storeier.

Mathem, den svenske dagligvareaktøren på nett, har kjempet hardt det siste året. I regnskapsåret 2022 omsatte Mathem for 2,5 milliarder svenske kroner. Samtidig endte man med et driftsunderskudd på -1,5 milliarder.

I løpet av året har vår svenske søsterside Ehandel rapportert hvordan Mathem har måttet varsle flere ansatte i takt med at kvartalsrapportene viser tap. Men nå har storeieren Kinnevik en plan for hvordan de skal få bukt med problemet.

Annonse

De ønsker å fusjonere selskapet med norske Oda. Dette rapporterer Breakit.

Sammenslåingen forventes presentert i løpet av de neste dagene. Blir den en realitet skal Mathem få orden på selskapets sviende tap.

Investert tre milliarder

Senest i september varslet Mathem at 60 ansatte måtte gå. Dette etter at 50 ansatte ble sagt opp i våres.

I løpet av året har Mathem tatt inn over en milliard svenske kroner i nytt kapital. Senest ble Mathem vurdert til 226 millioner kroner. Dette er en markant forskjell om man sammenligner med vurderingen for to år siden, som lød 4 milliarder kroner.

I Kinneviks nyligste kvartalsrapport ble Odas verdivurdering økt fra 1,6 til drøyt 2,1 milliarder kroner. Kinnevik eier henholdsvis 27 og 32 prosent av aksjene i Oda og Mathem. Gjennom årene skal investeringsselskapet ha gått inn med mer enn 3 milliarder kroner fordelt på de to selskapene.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!