Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Oda vokser med en halv milliard – forbereder inntog i Tyskland

Konsernsjef og medgründer i Oda, Karl Munthe-Kaas.
Foto: Oda
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Øker med 25 prosent.

ANNONSE

Det ble et historisk år for Oda som endte med en omsetning på 2,47 milliarder kroner i 2021. I tillegg til fortsatt vekst fra rekordåret 2020, er lavprisbutikken på nett klar for både internasjonal ekspansjon og etablering av nytt megalager på Lier.

Vi er glade for at stadig flere nordmenn handler dagligvarene sine på nett. At over 300 000 nordmenn hittil har prøvd Oda og stadig flere kommer til, tar vi som et sikkert tegn på at vi er i rute for å nå målet på minst 10 prosent markedsandel innen noen år, sier Karl Munthe-Kaas, konsernsjef og medgründer av Oda, i en pressemelding.

Det var i september at Oda utfordret de tradisjonelle, etablerte lavprisbutikkene på pris. Ifølge konsernsjefen har en rekke kunder kommet til etter at de også kuttet prisene til et nivå som alltid skal matche prisene hos Rema 1000.

Vi var først ute med like lave matpriser på nett som i lavpris-butikkene. Pris er viktig for nordmenn og vi ser at mange kunder har kommet til etter at vi ble en lavpriskjede med bredt utvalg.

LES OGSÅ: Konkurrerer med lavprisbutikkene – nå er det like billig på nett

Internasjonal ekspansjon

2021 er året hvor flere historiske milepæler ble nådd for norske Oda. Navnebytte, ekspansjon til Finland og over doblet antall ansatte, er noe å nevne. Piloten i Finland ble satt i gang på våren, med utkjøring til en lukket testgruppe i Helsinki-området.

Testperioden skal ha vært en suksess, og den lukkede kundegruppen vokser betydelig raskere enn selskapet hadde regnet med. Nå gjøres det ytterligere forberedelser for Odas inntog i Tyskland.

Vi har stor tro på at Oda-modellen vil lykkes i Tyskland. For øyeblikket er det ingen lagre der som er i nærheten av den effektiviteten vi har på Lørenskog og snart vil ha på Lier. Vi bygger en ny infrastruktur for handel i Tyskland og vi forbereder oss på å bygge enormt mye kapasitet. Vi har allerede signert avtaler om å bygge flere lagre, og skal signere flere, sier Munte-Kaas.

Dagligvaremarkedet i Tyskland skal være på 240 milliarder euro, og det er forventet at at andeler som flyttes over til nett vil øke i tiden fremover.

Nytt megalager

For å holde tritt med veksten etableres det i disse dager et nytt lager på Lier. Dette skal stå klart senere i år, og vil romme 18 500 kvadratmeter – dekket av solceller som produserer strøm til driften. Med en plassering nær E18 mellom Oslo og Drammen, utvides muligheten til å levere til flere norske byer.

Med det nye lageret øker vi kapasiteten enda mer, og blir i stand til å utvide til flere norske byer i løpet av året. I vinter har vi allerede åpnet opp i Grimstad og Arendal, og vi gleder oss til å utvide enda lenger sør. Samtidig forbedrer vi tilbudet andre steder på Østlandet, som på Hamar hvor vi har åpnet opp for levering på søndag. Vi vet at mange kunder setter ekstra pris på å kunne få dagligvarer levert på døra på søndager, sier konsernsjefen.

I rekordåret 2020 omsatte Oda for 1,97 milliarder kroner. Med en omsetning på 2,47 milliarder i 2021 slås denne rekorden glatt, og selskapet vokser med 25 prosent. Antall ansatte er doblet fra nærmere 500 til over 1000 ansatte i 2021, og med sterk vekst i alle kriker og kroker vil selskapet bygge nytt hovedkontor på Tøyen med innflytting tidlig i 2023.

Del artikkel: