Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Økning i detaljhandelen - dagligvare faller

iStock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Økning i detaljhandelen.

ANNONSE

Omsetningsvolumet i detaljhandelen steg i april. Detaljhandelen var forventet å forbli uendret, men en svak stigning på 0,3 prosent i aprilmåned registreres fra Statistisk Sentralbyrås tall. Dette melder DN.

I april 2020 kom den første store oppgangen i sesongjustert omsetningsvolum for detaljhandelen etter at pandemien traff Norge. Oppgangen fortsatte frem til den første nedgangen kom i august samme år. Ett år senere er fremdeles volumet i detaljhandelen svært høyt sammenlignet med før pandemien, og kalenderjustert volum er 2,9 prosent høyere i april 2021 enn samme måned i 2020, skriver SSB.

Detaljhandelen skal ha falt i februar, stått uendret i mars og deretter beveget seg med en svak økning fra mars til april. Dagligvarebransjen har dog hatt en nedgang i samme periode.

LES OGSÅ: Netthandelen eksploderer - økte med 70 prosent

De fleste av næringene i detaljhandelen hadde oppgang i sesongjustert omsetningsvolum i april, mens dagligvarebransjen hadde en nedgang på 1,4 prosent. Dagligvarebransjen sto dermed for det største bidraget til å dempe veksten i detaljhandelen i april, skriver SSB.

Videre deler DN at det først og fremst er klesbutikker og netthandelen som har bidratt til den positive oppgangen i detaljhandelen, samt at netthandel alene hadde en økning i sesongjustert omsetningsvolum på 8,1 prosent fra mars til april.

Del artikkel: