Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Økning i krisen - omsatte for 64,9 milliarder kroner

therese.karlsrud.haugen

Fem prosent økning for kjøpsentre.

ANNONSE

Til tross for coronakrisen opplevde Olav Thon Gruppens norske kjøpesentre en omsetningsvekst på 5 prosent i 2020, hvilket resulterte i en omsetning på 64,9 milliarder kroner i fjor.

I perioden mars til juni opplevde sentrene nedgang, men dette skal ha bedret seg fra midten av juni. Best ut kom bransjene mat og drikke, hus og hjem, mens klesbutikker, kaféer og underholdningsaktører sliter fortsatt. Kjøpesentrenes smitteverntiltak, samt at nordmenn ferierte i eget land bidro til en opptur i juli og utover høsten.

I mars måned var våre sentre raskt ute med smitteverntiltak og tilpasning av markedskampanjer som sørget for trygg handel. Vi er imponert over alle våre leietagere og ansatte på sentrene som virkelig har stått på i en krevende periode for å skape trygge og gode handleopplevelser, skriver Olav Thon Gruppen i en pressemelding.

Det er klart at både nasjonale og lokale koronatiltak har påvirket besøkstallene og omsetningen for en del aktører. Kaféer/restauranter og klær og sko opplevde en stor nedgang i 2020. Vi ser også at konkurransen fra netthandel har økt kraftig i koronaperioden.

Det er de mindre kjøpesentrene som skal ha gjort det best. Mange ønsket å handle lokalt for å støtte sitt nærsenter og bevare arbeidsplasser. Hjemmekontor og reiserestriksjoner førte også til mer nærhandel.

Vi ser også at kategoriene hus og hjem og elektronikk har hatt god omsetning. Østlandsområdet har hatt størst økning, og sentre i bykjerner som Bergen og Oslo har lidd store omsetningstap som følge av strenge koronarestriksjoner.

Olav Thon Gruppen eide og forvaltet 79 kjøpesentre i Norge og 11 kjøpesentre i Sverige i 2020.

Del artikkel: