Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Etter økt etterspørsel - Zalando lanserer ny kolleksjon

Privatpersoner skal betjene Zalandos nye hentepunkter
Nordensjef i Zalando, David Hejgaard
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ser en enorm vekst i etterspørselen for mer bærekraftig mote.

ANNONSE

Zalando opplever økt etterspørsel etter bærekraftig mote, og lanserer nå den nye kolleksjonen "redeZIGN for circularity" utviklet med tanke på gjenbruk. Dette skal være en del av deres do.MORE bærekraftstrategi, i tillegg til andre tiltak som en egen second hand kategori. Denne blir tilgjengelig nå i oktober for kunder i Belgia, Frankrike, Nederland og Polen.

Vi ser en enorm vekst i etterspørselen etter mer bærekraftig mote siden starten av året. Ifølge en ny intern undersøkelse, sier 34 % av våre kunder at bærekraft har blitt viktigere for dem i lys av koronapandemien. Dette skiftet i måten å tenke på, har ført til et krav om forandring, og at motebransjen er nødt til å endre seg. Sammen med våre partnere ønsker vi å være en pådriver for denne utviklingen, og hjelpe våre kunder til å ta mer bærekraftige valg på en enklere måte, sier David Hejgaard, Nordensjef i Zalando, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Motegiganten ruller ut second hand

Den nye kolleksjonen skal følge circular.fashions retningslinjer for gjenbruk - et byrå som arbeider med produkt- og systeminnovasjon for sirkulær økonomi innen mote og tekstiler.

Målet er en bedre forståelse av hvordan sirkulær-prinsippet kan innlemmes i en plattform med en rekkevidde som Zalando. Dette inkluderer hele plaggets livssyklus fra design til det er utbrukt, hvilken informasjon kundene trenger og hvordan dette kan gjøres engasjerende for kundene, sier Ina Budde, gründer og administrerende direktør i circular.fashion.

LES OGSÅ: Lanserer veiledning om bærekraftsmarkedsføring

Kapselkolleksjonen består av fem artikler spesielt utviklet for gjenbruk og resirkulering, og er et pilotprosjekt fra Zalandos eget merke ZIGN. Dette er motegigantens første kleskolleksjon som er utviklet på bakgrunn av sirkulær-prinsippet.

Del artikkel: