Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Økte salget når flere ble hjemme: “Hell i uhell“

Carl Öhrstedt, markedssjef i Purefun Group AB.
therese.karlsrud.haugen

"Norge er det absolutt morsomste markedet"

ANNONSE

Netthandelsselskapet Vuxen tar opp kampen med norske Kondomeriet og satser på rimelig sexleketøy til nordmenn. I fjor skal det svenske selskapet ha økt salget i Norge med 66 prosent. Samtidig opplevde man en økning på 61 prosent i trafikken til nettsiden.

Norge er det absolutt morsomste markedet å se på nå. Der peker alt oppover! Men man må ta i betraktning at vi fremdeles er små på det norske markedet, sier markedssjef Carl Öhrstedt til Ehandel.

Til forskjell for en del andre bransjer, som har hatt det vanskelig under coronakrisen, har sexleketøy fått et skikkelig løft under pandemien.

2020 har gått over all forventning. Pandemien og restriksjonene som følger, har vært en hjelp på veien. Folk har vært mer hjemme og kanskje fått mulighet til å fokusere mer på sex. Hell i uhell vil jeg si, sier han.

Vuxen har nettbutikker i Sverige, Norge, Danmark og Finland. I 2020 meddeler selskapet at de har jobbet mye med å åpne opp temaet rundt sex og nytelse i det offentlige rom.

Vi har jobbet hardt og lenge med å bli kvitt tabu-stempelet. Jeg synes at vi har lykkes ganske bra i Sverige, men vi har et stykke igjen. Ikke bare for vår egen del, men for alle.

I Norge og Finland har vi imidlertid ikke kommet like langt. Men i Danmark er man ganske frittalende.

Den norske nettsiden Vuxen.no ble lansert for fem år siden, men har ikke fått så mye kjærlighet før det siste året. Her til lands kjører selskapet en litt annen strategi.

I Norge har vi ikke helt samme strategi som i Sverige. Våre kolleger i bransjen, Kondomeriet, har gjort en fantastisk jobb her allerede. Likevel vil vi såklart være et selvsagt valg for nordmenn, men her kreves det en hel del merkevarebygging. Da vi har et svensk navn "vuxen.no" og ikke "voksen.no" må vi virkelig fokusere på å hjelpe kunder å finne oss likevel.

Hvordan skal dere skille dere ut fra konkurrentene?

Vi skiller oss ikke mye fra Kondomeriet vil jeg påstå. Vi har et større sortiment og bedre priser. Den generelle innstillingen i Norge virker dessuten å være at man synes det er billig å handle fra Sverige.

Under Black Friday og julehandelen skal Vuxen.no ha økt salget med hele 168 prosent i Norge, samtidig som antall ordre var 159 prosent flere sammenlignet med samme periode i 2019.

Hvilke planer har dere for 2021 i Norge?

Norge vil bli veldig spennende i 2021 og det vil bli mye fokus på å bygge merkevaren. Radio, display, TV og influencere er noe av det vi diskuterer. Så får vi se hvor vi lander til slutt.

Vuxen eies av Purefun Group AB, der også hundebutikkene Doggie.se og Doggie.no inngår.

Del artikkel: