The New Stuff

Retningslinjer


Netthandel.no er en uavhengig nettside som skriver om netthandel, kanalsamspill og handelstrender med daglige oppdateringer.

For å bevare vår uavhengighet har vi laget noen enkle, men viktige retningslinjer. Om du mener at vi bryter våre egne retningslinjer eller har forslag til forbedringer, kontakt gjerne ansvarlig redaktør Ole Martin N. Evensmo (redaksjonen@netthandel.no).

Informasjonskapsler (cookies)

Vi benytter informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Ved at du fortsetter å bruke våre nettsider, forutsetter vi at du samtykker til dette. I informasjonskapslene lagres opplysninger om: IP-adresse, nettleser, operativsystem, desktop/nettbrett/mobil, samt data over besøkte undersidert. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere brukeren, men kun aggregerte data.

Leserinnlegg

Leserinnlegg skal signeres med fullt navn. Det skal helst også fremkomme hvor skribenten jobber og annen relevant bakgrunn, selv om innleggene er skrevet i privat regi. I de tilfeller der skribentens arbeidsgiver eller annen bakgrunn har vesentlig betydning for innlegget, er det et krav at skribentens bakgrunn fremkommer tydelig. Vi forventer at alle leserinnlegg har en normalt god språklig flyt og er korrekturlest før de sendes inn. Vi forbeholder oss retten til å returnere innlegg der dette ikke er i orden.

Vi trykker kun leserinnlegg vi mener er faglig relevante. Vi har en streng policy i forhold til egenreklame og tillater sjelden leserinnlegg fra leverandører. Erfaringsmessig vil det i mange tilfeller være mer aktuelt at leserinnlegg publiseres som annonsebilag, noe som i tilfelle forutsetter en kommersiell avtale med Netthandel.no.

Nyheter

Korte nyhetsnotiser signeres normalt ikke med skribentens navn, men er da skrevet av faste skribenter ansatt av Netthandel.no og saken er godkjent av ansvarlig redaktør. I forbindelse med lengre og større nyhetsartikler med egne intervjuer, skal skribentens fulle navn alltid fremkomme.

I den grad nyhetene opprinnelig kommer fra et annet nyhetsmedium, skal opphavet fremkomme tydelig og tidlig i artikkelen, helst med dyplenking. Hvis mulig skal vi berike nyheten med egne eksempler og/eller intervjuobjekter. Vi kan låne sitater fra andre medier, men da skal mediet sitatene er hentet fra krediteres tydelig og antall sitater bør normalt ikke overstige 30 prosent av de originale sitatene.

Pressemeldinger

Vi mottar daglig en rekke pressemeldinger. Disse brukes om vi mener disse er relevante for våre lesere. Når en avsender har sendt ut en pressemelding, forbeholder vi oss retten til å publisere en artikkel basert på denne uten nærmere avtale eller noen form for forhåndsgodkjenning fra avsender selv om vi redigerer innholdet før publisering. Dette er vanlig praksis også i andre nordiske medier. I den grad avsender har sendt med bilder eller illustrasjoner, forbeholder vi oss retten til å benytte disse og forutsetter at avsender har innhentet eventuell tillatelse fra fotograf. Om en slik tillatelse ikke er innhentet, anser vi avsender som juridisk ansvarlig og må selv ta konsekvensene av dette. Pressemeldinger sendes til tips@netthandel.no.

Annonser

Nettsiden er avhengig av den økonomiske støtten vi får fra våre samarbeidspartnere. Det betyr imidlertid ikke at våre samarbeidspartnere skal forskjellsbehandles i redaksjonelle omtaler. Alle bannere skal klart og tydelig fremstå som annonser.

Kommentarfelt

Netthandel.no er et fagforum og det er ønskelig med kommentarer som skaper debatt eller tilfører saken nye elementer. Kommentarer som «Helt enig» eller «Helt uenig» kan bli avvist. Kommentarer med unødvendige lenker vil også bli fjernet. Vi gjør også oppmerksom på at da Netthandel.no er et fagforum for de som jobber med moderne handel, vil normalt kommentarer fra vanlige forbrukere bli avvist. Disse henvises til VG’s debattforum eller liknende nettsider.

En hyggelig tone er en selvfølge i alle innlegg, selv om temperaturen i en debatt kan bli høy. Brukere som bryter med våre retningslinjer, kan bli sperret ute fra våre debatter, uten varsel.

Til diskusjoner under artiklene bruker vi den amerikanske tjenesten Disqus, som også benyttes av mange andre nettsteder; også norske. Det gjør at du kan ha én diskusjonsprofil og enklere kan følge med på diskusjonene du deltar i. Les mer om Disqus sin personvernpolicy.

Annonsebilag / partnernytt

Annonsebilag er en markedsføringskanal for våre samarbeidspartnere. Hensikten bak dette formatet er at selskaper med komplekse budskap skal få anledning til å presentere sine budskap på en forståelig måte. Annonsører kan dele innsikt fra egen virksomhet, forskning og generelle tanker om temaer som er relevante for målgruppen. Vi tillater derimot ikke produktreklame i dette formatet. Det er heller ikke tillat å omtale konkurrenter på en negativ måte.

Det er tillat å omtale egne samarbeidspartnere, men vi presiserer at det er egen virksomhet eller egne kunder som normalt skal være i fokus i artiklene. Det er ikke tillat å bruke annonseformatet som en kanal for tilsvar på redaksjonelle artikler fra Netthandel.no eller andre medier. Det er avsender som selv er ansvarlig for innhold og bilder.

Kommersielle linker

Artikler kan inneholde kommersielle linker. All redaksjonell omtale på Netthandel.no er utelukkende basert på redaksjonelle vurderinger. I tråd med den digitale journalistikkens muligheter lenker vi normalt til de omtale nettsidene. Ved eventuelle salg som kommer via disse linkene får Netthandel.no provisjon. Redaksjonen omtaler butikker uavhengig av dette.

Events

Vi arrangerer ulike konferanser og frokostseminar i løpet av året. Vi forbeholder oss retten til å avvise deltakere vi mener ikke passer på våre arrangementer. Ved manglende betaling av tidligere konferanseavgift, tar vi ikke imot påmeldinger fra noen personer i bedriften før alle utestående fordringer er innbetalt. Vi forbeholder oss også retten til å avvise deltakere som til tross for påmelding på tidligere arrangementer, ikke har møtt opp og ikke meldt fra i tide om sitt fravær.

Disse retningslinjene blir oppdatert fortløpende.