Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Omsetningsrekord for møbelkjeden: “Stolte”

Martina Pohjanen, sjef i Jysk Norge.
Foto: Jysk Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ny rekord for Jysk Norge.

ANNONSE

Jysk Norge leverer torsdag morgen sitt årsresultat for regnskapsåret 2022/2023. Tidligere i høst ble kjeden kåret til årets vekst- og lønnsomhetsvinner i norsk handel, da Virke publiserte sin Handelsrapport for 2023-2024.

Det betyr at Jysk går fremfor både Bohus, Skeidar, Ikea og Møbelringen.

Vi er stolte over å være vekst- og lønnsomhetsvinner til tross for at bransjen har hatt en tilbakegang. Vi har hatt en sterk vekst innenfor flere kategorier, sier Martina Pohjanen, sjef i Jysk Norge.

I finansåret 2022/2023 ender Jysk sin omsetning i Norge på 2,94 milliarder kroner. Dette er ny rekord for Jysk Norge.

Det inspirerer oss at vi kan slå våre egne rekorder på omsetning, og vi er beæret over årets resultat. Særlig fornøyde er vi over at kunder fortsetter å gjøre sin handel hos oss, sier Pohjanen.

Driftsresultatet (ebit) ender imidlertid på 367 millioner kroner, hvilket er en nedgang på 20 prosent mot forrige regnskapsår.

Årsaken til dette skal blant annet ligge i økte kostnader samt store investeringer i form av nyåpninger, utvidelser og flyttinger av fysiske butikker.

Vi gjøre mange investeringer i det norske markedet, og vi kommer til å fortsette å investere i våre butikker, sier Pohjanen.

Bonus til de flinkeste

Omsetningsvekst er dessuten lik salgsbonus, ifølge Pohjanen. Det betyr at bonuser på til sammen 7,4 millioner kroner skal utbetales til ansatte i de norske butikkene.

Bonusen skal beregnes delvis ut fra omsetningsfremgang, men innebærer i gjennomsnitt 9000 kroner til de ansatte som mottar bonus.

I år har vi slått tidligere rekordomsetning, og det er takket være den stadig fantastiske innsatsen som våre kolleger legger i sitt arbeid. Vi håper det gir de en mestringsfølelse. Bonusen er en belønning for ekstra gode prestasjoner, og vi er glad for at vi særlig i en vanskelig tid som denne fremdeles kan utbetale bonuser til våre flinke kolleger, sier Pohjanen.

Del artikkel: