Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Oppgangen fortsetter for detaljhandelen

therese.karlsrud.haugen

Samtidig falt netthandelen med 11 prosent.

ANNONSE

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk opp med 2,8 prosent fra april til mai 2020, viser sesongjusterte tall fra SSB. Dette skjer etter en oppgang på 4,8 prosent fra mars til april.

Som en følge av coronaviruset og restriksjoner i forbindelse med dette ser det ut til at nordmenn de siste månedene har vridd konsumet sitt i retning av å bruke mindre penger på kjøp av tjenester, og mer på varekonsum av enkelte varegrupper.

Mange av næringene i detaljhandelen skal ha opplevd vekst i mai, men de som selger klær og sportsutstyr skiller seg spesielt ut.

Det største bidraget til veksten i detaljhandelen kom fra klesbutikkene. Dette kommer etter en kraftig nedgang i mars for denne bransjen, etterfulgt av vekst i april. Omsetningsvolumet for klesbransjen er imidlertid fortsatt betydelig lavere enn det var før koronakrisen, skriver SSB.

Nedgang for netthandelen

Bransjer som derimot opplevde nedgang i mai var dagligvareforretninger og netthandel.

Dagligvarebransjen hadde en stor økning i omsetningsvolumet i mars, etterfulgt av fortsatt vekst i april. Nivået på sesongjustert omsetningsvolum for denne bransjen er dermed fortsatt svært høyt. Sesongjustert omsetningsvolum for netthandel var ned 11 prosent fra april til mai, men med meget sterk vekst i mars og april for denne bransjen er omsetningsvolumet fortsatt høyere enn før koronakrisen, meddeler SSB.

Del artikkel: