Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Optikerkjeden åpner second hand-butikk: “Et tilbud for fremtiden“

Foto: Synsam
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Vil sikre den sirkulære flyten.

ANNONSE

Strømmen Storsenter får selskap av et nytt, grønt konsept når Synsam åpner Norges første recycling- og outletbutikk for second hand briller.

Satsingen er en del av optikerkjedens initiativ for en mer sirkulær og bærekraftig forretningsmodell. Butikken blir den tolvte i Norden, men altså den første i Norge.

Med konseptet tar Synsam ansvar for alle briller som kundene leverer, og setter dem tilbake i den sirkulære flyten. Det er et tilbud for fremtiden, sier Torhild Barlaup, administrerende direktør i Synsam Norge, i en pressemelding.

Alle Synsam-butikker er utstyrt med gjenvinningsbokser, og det er disse brillene som repareres, rengjøres og justeres før de settes tilbake i kretsløpet. Konseptet er allerede en suksess i Sverige, Danmark og Finland – så gjenstår det kun å se hvordan de norske forbrukerne tar i mot tilbudet.

For oss i Synsam er det et mål å ta bærekraft på alvor. Vi vet at bærekraft er viktig for mange, spesielt blant yngre, og gjennom recycling- og outletbutikkene sikrer vi mindre nyproduksjon og avfall, i tillegg til at vi kan gi kundene attraktive tilbud. Det gjør meg stolt at vi kan inspirere flere til å ta bærekraftige valg, sier Hanna Ekstrand, Managing Director Recycling Outlet Nordic.

LES OGSÅ: Specsavers virtuelle satsing: "Vil lede utviklingen i markedet"

I butikken vil det i tillegg til de resirkulerte brillene selges varer som er gått ut av det ordinære sortimentet, i tillegg til feilfrie tilbakeleverte produkter. Dersom tilbakeleverte briller er ødelagte blir materialene gjenvunnet og en del av Synsams bærekraftkolleksjon, Circular Collection.

Del artikkel: