Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

Optimaliser lageret ditt med automasjon

I takt med at netthandelsbransjen utvikles, endrer også kundenes forventninger seg. I dag bestiller kunder oftere, i mindre mengder, senere på dagen og forventer raskere levering enn noensinne. 2-dagersfrakt oppleves som langsomt, og levering neste eller samme dag begynner å bli standard. Kjøpere tenker globalt, krever personlig tilpasning og ønsker øyeblikkelige resultatet.

Selv om det ikke trenger å være slik, er det vanskelig for mange bedrifter å holde tritt. Ofte kan selskaper som nettopp har lansert en ny salgskanal eller som vurderer å utvide, kjempe med intralogistikken. Internt lider selskaper av hindre som lagerplass, plukksikkerhet, arbeidskraftsproblemer og svinn. Eksternt kan forbrukerlojaliteten påvirkes som et resultat av at feilaktige leveranser mottas, lengre levereansetider enn forventet og mangelen på muligheter for personlig tilpasning eller global frakt.

Mark Dunaway, Kardex Remstars Adm.dir. i Nord-Amerika, spår at:

I løpet av de neste 5–10 årene kommer bransjen til å støtte seg enda mer på roboter og automatisering. Vi tror faktisk at det vil begynne å vokse enda raskere enn etterspørselen etter lagerautomater. Ideen om en «mørk bygning» der roboter og automatisering kjøres autonomt døgnet rundt, er definitivt på fremmarsj.

Etter hvert som bedrifter går over til automatiserte lagersystemer, vil intralogistikkbransjen også forandre seg og vokse. Nylig hjalp Kardex Remstar Chocolate World, et belgisk selskap som designer sjokoladeformer til kunder i over 110 land, med å optimalisere lagerlogistikken. Med installasjonen av to LR 35 vertikale buffermoduler og Power Pick Global kan de nå:

  • Sikre utsendelse samme dag for bestillinger som kommer inn før kl. 15.00
  • Håndtere opptil 500 bestillinger og oppbevare 2736 kundetilpassede esker per dag
  • Gi de ansatte verktøyene de trenger for å garantere eksakt lageroversikt
  • Opprettholde en god flyt uten intensiv opplæring av de ansatte

Kardex Remstar har laget systemer for å øke ordrehåndteringen hos bedrifter innen engroshandel, detaljhandel og netthandel med 24-timers service og levering over natten. Den vertikale buffermodulen LR 35 er en av de raskeste lagerautomatene på markedet, noe som gjør det mulig for bedrifter å øke plukkhastigheten og redusere kostnadene. Én eneste enhet kan presentere opptil imponerende 150 esker per time. For å sette dette i perspektiv er det 50 % mer kasser enn en heisautomat kan presentere per time. I tillegg til dette gir en løsning med FramePick økt plukkhastighet, færre plukkfeil, redusert gangtid og optimalisert lagringsplass og volum. Faktum er at plukkernes gangtid kan reduseres med så mye som 65 %. Systemer kan enkelt implementeres med minimalt med konfigurasjon og senere utvides etter behov for både sesongtopper og langsiktig vekst.

Les mer om lagautomatisering for netthandelsbedrifter her

Del artikkel: