Orkla forplikter seg til EU-mål for matproduksjon og forbruk

"Arbeidet vil styrkes ytterligere"

Mandag 5.juli lanserte EU sine mål for bærekraftig matproduksjon og forbruk, EUs Code of Conduct. Samme dag er Orkla blant de første selskapene som signerer denne avtalen, og dermed forplikter seg til å følge syv overordnede mål.

Vi ønsker å ta en ledende rolle innen bærekraft, og skal gjøre det vi kan for å bidra til en bærekraftig utvikling av matbransjen. Vi har allerede satt oss ambisiøse mål, og dette arbeidet vil styrkes ytterligere ved at vi nå forplikter oss til EUs Code of Conduct, sier Jaan Ivar Semlitsch, Orklas konsernsjef, i en pressemelding.

Annonse

De overordnede målene omhandler å bidra til et sunt og bærekraftig kosthold, effektiv ressursbruk og reduksjon av matsvinn til klima, ansvarlige innkjøp, bærekraftig produksjon, sirkulære verdikjeder og bærekraftig vekst og verdiskaping.

LES OGSÅ: Avslutter etterforskningssakene mot Orkla, Mondelez og Norgesgruppen

Orkla har utarbeidet egne forpliktelser knyttet til hvert av de syv målene, for å forsterke arbeidet i å nå selskapets egne bærekraftmål innen 2025.

I vår bærekraftsstrategi har vi satt tydelig mål for arbeidet vårt mot 2025, og vi har løftet frem fem hovedområder der Orklas innsats vil være viktig både for samfunnet og for vår langsiktige verdiskapning, skriver selskapet på sine nettsider.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!