Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Orkla kjøper opp nettbutikk: ”Får en solid base i Skandinavia”

Johan Görgård, daglig leder i HSNG.
therese.karlsrud.haugen

Tar over Proteinfabrikken AS.

ANNONSE

Norske Proteinfabrikken AS, leverandør og nettbutikk innen sportsnæring, blir nå heleid av Orkla Care. Gjennom sitt svenske datterselskap Health and Sports Nutrition Group, kjøper Orkla 100 prosent av virksomheten.

Orkla har allerede vært på eiersiden i Proteinfabrikken siden 2014, hvor de tok over en minoritetsandel på 16,7 prosent. HSNG driver også nettbutikkene Gymgrossisten, Bodystore og Fitnessmarket. Siden 2018 har selskapet vært en del av Orklas forretningsområdet, som heter Orkla Care.

Under merkevaren PF selges det et bredt utvalg av egenutviklede produkter innen sportsnæring. I tillegg til sine egne produkter selger Proteinfabrikken også sportsernæring, kosttilskudd, treningsklær og treningsutstyr fra andre merkevarer.

HSNG har en sterk posisjon i Sverige, men Proteinfabrikken er sterke i Norge. Sammen kommer selskapene til å komplementere hverandre god når det gjelder produktportefølje og få en solid base i Skandinavia, sier Johan Görgård, daglig leder i HSNG, i en pressemelding.

Proteinfabrikken har syv ansatte og hovedkontor i Stokke i Vestfold. Selskapet ble grunnlagt av Bjørn Kenneth Hansen i 2001, som har vært hovedeier frem til nå.

I 2019 omsatte selskapet for 82 millioner norske kroner. Nettbutikken står for rundt halvparten av salget. I tillegg leverer de til en rekke forhandlere og handelskjeder i både Norge, Sverige og Danmark.

Selskapet blir konsolidert i Orklas regnskap fra 1. januar 2021. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Del artikkel: