Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Orkla om oppkjøpet - ”sterkere enn noen gang”

Bjørn Kenneth Hansen, gründer av Proteinfabrikken og Johan Görgård, CEO i HSNG
therese.karlsrud.haugen

Skal utvikle Proteinfabrikken videre.

ANNONSE

I forrige uke ble det kjent at Orklas datterselskap Health and Sports Nutrition Group kjøper 100 prosent av aksjene i Proteinfabrikken AS, som både er leverandør og nettbutikk innen sportsnæring. I 2019 omsatte selskapet for 82 millioner norske kroner.

Proteinfabrikken blir dermed en del av samme konsern som Bodystore, Gymgrossisten og Fitnessmarket, som alle eies av svenske HSNG. Orkla meddeler at de vil fortsette å bygge på merkevaren til Proteinfabrikken.

Proteinfabrikken er en sterk merkevare som Orkla og HSNG ønsker å bygge videre på. Vi har per i dag ikke tatt noen beslutninger om hvordan vi skal utvikle selskapet videre. Nå skal vi først gjøre oss kjent med selskapet, sier Dag Olav Stokken, kommunikasjonsdirektør i Orkla, til Ehandel.

"En sterk og rutinert eier"

Det er CEO i HSNG, Johan Görgård, som vil gå inn som daglig leder etter gründeren Bjørn Kenneth Hansen. Samtidig vil Martin Leo fungere som operativ leder inntil videre. HSNG har vært minoritetseier i Proteinfabrikken siden 2014.

Nå var tiden riktig både for oss som kjøper og for de øvrige aksjonærene til at vi overtar hele virksomheten. Det er ikke en spesifikk hendelse som har utløst dette, men en prosess over tid, sier Stokken.

Proteinfabrikken-gründer Hansen forteller at oppkjøpet er viktig og noe de har jobbet for lenge. Han trekker seg nå helt ut av selskapet.

Det er veldig betydningsfullt for selskapet å få en så sterk og rutinert eier som Orkla, som har lang tradisjon for distribusjon til og i retail. Proteinfabrikken har oppnådd god distribusjon i dagligvare og øvrige segmenter siste 10 årene. Det har vært en spennende og interessant reise. På dette nivået med distribusjon er det behov for mer kunnskap og ressurser i et marked med stadig økt konkurranse og konsolidering, sier Bjørn Kenneth Hansen, som har grunnlagt og drevet Proteinfabrikken frem til nå.

Oppkjøpet skal ikke være meldepliktig til Konkurransetilsynet.

Satser på internasjonal handel

Gjennom selskapet Active Foods International AS skal Hansen fortsette karrieren med å utvikle internasjonal handel av Sportsnæring og næringsmidler i distribusjonsleddet.

Det er stadig økende fokus på mattrygghet, opprinnelse av produktene og ingredienser. Enda sterkere enn noen gang har dette blitt aktuelt nå etter Covid situasjonen. Norge står stadig sterkere på kartet som en foregangsnasjon, med et generelt godt renommé. Dette skal vi bygge på for å levere konsumentprodukter internasjonalt, sier han og legger til:

Vi skal ikke konkurrere på pris selv om kostnad er en faktor, vi skal fokusere på å være representert i nisjer hvor vi skal levere premium produkter. Vi er i et hjørne av Verden hvor det oppleves at vi generisk leverer en god kvalitet. Norsk omdømme er bra å ha i ryggen for å oppnå resultater i dette markedet. Vi har fin respons og positive tilbakemeldinger allerede.

Hansen forteller at de nå har signert en avtale med en av verdens største nettgiganter.

Vi har avtale med Amazon Europa for levering av eksklusive varer kun for dem. I tillegg har flere internasjonale distributører signert opp. Jeg gleder meg til å utvikle dette, avslutter Hansen.

Del artikkel: