Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Oslo-borgere vil handle julegaver på nett i år

Bjørn Næss, adm.dir. i Oslo Handelsstands Forening.
therese.karlsrud.haugen

"Julen er ikke den samme"

ANNONSE

I et dokument som FHI har sendt til regjeringen, foreslår de å utvide åpningstider for matbutikker og Vinmonopol før jul. De mener også at handelsstanden bør legge til rette for netthandel og at man bør kutte tilbud som gjør at mange mennesker samles.

En fersk undersøkelse fra Oslo Handelsstands forening viser at faktisk 65 prosent av Oslos innbyggere vil handle julegaver på nett i år. Blant de med høyest inntekt, er det så mange som åtte av 10 som gjør unna mye av julehandelen i nettbutikker.

Julen er ikke helt den samme i Oslo sentrum, skriver Oslo Handelsstands forening, i en pressemelding.

Savner julestemning 

Det er dog fire av 10 som sier de vil savne julestemningen i Oslo sentrum i forbindelse med årets juleforberedelser. Blant husholdninger med normal husstandsinntekt, er tallet 55 prosent.

Fem av 10 sier også at de vil gjøre gaveinnkjøpene lokalt, mens tre av 10 vil gjøre innkjøp på store kjøpesentre og i Oslo sentrum.

Ikke uventet ser vi at det er en klar hovedvekt av kvinner i småbarnsfasen som savner førjulsopplevelsene og julestemningen i Oslo sentrum. For oss er dette en bekreftelse på at kvinnen er den viktigste beslutningstakeren i familien når det kommer til juleforberedelser med innkjøp og opplevelser, sier Bjørn Næss, adm.dir. i Oslo Handelsstands Forening.

I den pengesterke gruppen mellom 55 og 64 år er det kun to av 10 som handler i sentrum, men det er ikke bare corona som trekkes frem som et problem her. Undersøkelsen viser at gratis parkering er et viktig tiltak for denne gruppen.

Dette er en meget kjøpesterk gruppe og skal handle gaver til mange. Kanskje har de fortsatt foreldre, samtidig som de har barn og barnebarn. Vil vi ha de eldre og kjøpesterke tilbake til sentrum, er altså gratis parkering et viktig tiltak, konkluderer Næss og slår fast at de eldste kommer til byen for å handle, mens de yngre vil ha opplevelser og servering.

Del artikkel: