Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Oslo-butikker får åpne igjen: ”En gledens dag”

Administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening, Bjørn Næss.
therese.karlsrud.haugen

Gir klarsignal til butikker og kjøpesentre.

ANNONSE

Etter over tre måneder med stengt handel i hovedstaden, får butikker og kjøpesentre åpne i Oslo igjen. Det meddeler byrådsleder Raymond Johansen under dagens pressekonferanse.

Fra og med torsdag 6. mai kan butikker og kjøpesentre igjen åpne i Oslo, med veldig strenge smittevernstiltak, sier Johansen under dagens pressekonferanse.

Åpningen har vært svært etterlengtet i bransjen.

Dette er en gledens dag for handelen i Oslo og en beskjed vi har håpet og ventet på! Vi er trygge på at handelen vil ivareta strenge og nødvendige smittevernhensyn i tiden fremover. Vi vil heller ha det strengt enn stengt og for all del unngå at vi er nødt til å stenge ned igjen. Nå må vi jobbe sammen med byrådet og andre aktører for å sakte, men sikkert få tilbake byliv, sier administrerende direktør i Oslo Handelsstands Forening, Bjørn Næss, i en kommentar.

NHO er også glade over gjenåpningen av handelen og mener det er høyst nødvendig etter tre måneder, der over 3000 bedrifter har vært stengt.

Handelen er endelig hørt i Oslo. Vi er utrolig lettet. Over tre måneder med stengt virksomhet og flere tusen permitterte har vært tøft og satt arbeidsplasser og virksomheter på prøve. At det endelig åpnes opp torsdag har vært kritisk, og betyr at permitterte nå kan komme tilbake på jobb. Handelen overholder strengt smittevern for kunder og ansatte, og det skal fremdeles være trygt å handle i butikk. På vegne av handelen: velkommen til en trygg handletur, sier Linda Vist, direktør for handel i NHO Service og Handel.

I følge NHO sysselsetter varehandel over 30.000 medarbeidere i Oslo. Også i flere av Oslos nabokommuner i Viken er varehandelen stengt ned. Samlet sett står Oslo og Viken for nærmere 40 prosent av varehandelsomsetningen i Norge.

Del artikkel: