Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Over én milliard kroner betalt berøringsfritt hos Coop de siste ukene

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Skyter i været i en tid hvor håndhygiene er ekstra viktig.

ANNONSE

Som førstemann ut i Norge med egen mobilbetalingsløsning merker Coop nå en sterk vekst de siste ukene i antall berøringsfrie betalinger.

Etter lansering i fjor høst er over fem millioner transaksjoner betalt via Coopay. I løpet av de siste ukene er det over 200.000 kunder som har tatt i bruk den populære betalingsløsningen, og over 1,5 milliarder kroner er betalt berøringsfritt.

LES OGSÅ: Coop åpner for netthandel av dagligvarer

På grunn av coronaviruset anbefaler Folkehelseinstituttet berøringsfri betaling enten via digitale betalingsløsninger eller ved tæpping av bankkort. Coopay har dog vært i vinden lenge før coronaviruset, i følge lederen for betaling og ID i Coop Norge, Kristian Bjørseth.

Coopay var populær blant kundene lenge før korona-viruset gjorde god håndhygiene ekstra viktig. Som ett av flere tips har vi oppfordret kundene til å ta i bruk mobilbetalingsløsningen ved betaling, og det er en oppfordring mange har fulgt, sier Bjørseth i en pressemelding.

LES OGSÅ: Rekordtall for FINN.no under krisen

Coopay er tilgjengelig for alle med Coops medlemsapp, og betaling skjer via scanning av en QR-kode i kassen.

Muligheten for berøringsfri betaling føles nok trygt for mange. Dette gjelder også for dem som benytter kontaktløs betaling med bankkort, der de i Coops butikker slipper å trykke «OK» etter tæpping, sier Bjørseth.

Del artikkel: