Pakkevolumet har økt med 61 prosent: “Omtrent som julerush“

Tidenes beste første kvartal for Posten.

Fjorårets kraftige økning i netthandelen fortsetter inn i 2021. I årets tre første måneder økte pakkevolumene fra netthandel med 61 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det meddeler Posten, som endte med et justert driftsresultat på 427 millioner kroner i første kvartal, hvilket er en sterk forbedring fra 153 millioner kroner på samme tid i fjor.

Omsetningen landet på 5,99 milliarder, som er en liten oppgang fra 5,96 milliarder under samme kvartal i fjor.

Annonse

Det er gledelig å kunne fremlegge det beste første kvartals resultatet i Postens historie. Etter fjorårets sterke vekst i netthandel kan vi konstatere at de nye handlevanene har festet seg og netthandelen skyter ytterligere fart, For Posten har første kvartal vært preget av høy etterspørsel og aktivitet i markedet – omtrent som julerush. Driften har gått på høygir og våre medarbeidere har stått på for å levere med god effektivitet og kvalitet. Jeg vil rette en stor takk til alle medarbeidere, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge, i en pressemelding.

Rekordhøy vekst i netthandel

Samtidig som logistikksegmentet økte omsetningen med 244 millioner kroner i første kvartal 2021, reduserte postsegmentet omsetningen med 163 millioner kroner i årets første kvartal som følge av fortsatt volumfall i adressert og uadressert brevpost.

For å styrke netthandelstilbudet har Posten til nå plassert ut døgnåpne pakkebokser på over 250 steder i Norge. I løpet av året skal det være plassert Pakkebokser på tusen ulike steder.

I første kvartal startet også en etablering av en fullautomatisert lagerløsning på logistikksenteret på Berger ved Oslo. I det nye fullautomatiserte lageret vil bruk av robotteknologi og fossilfrie kjøretøy bidra til at netthandlere kan få pakker levert på døren bare noen timer etter at bestillingen er gjort i nettbutikken.

LES OGSÅ: Logistikkgiganten med ny storsatsing - investerer 100 millioner

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!