Passerer 3000 utleveringssteder – ytterligere 1000 nye er på vei

Posten har snart flere pakkebokser enn betjente utleveringssteder.

Det er drøye to år siden Posten plasserte sin aller første selvbetjente pakkeboks i Oslo. Disse kan betjenes av kundene når som helst på døgnet – og er blitt så populære at antallet pakkebokser straks overgår Postens antall betjente utleveringssteder rundt om i landet.

Per i dag har Posten rundt 1700 betjente utleveringssteder og i overkant av 1300 selvbetjente pakkebokser. I løpet av året skal det plasseres ut ytterligere 1000 pakkebokser.

Annonse

Økt netthandel har vært den store motoren bak de rekordstore pakkevolumene vi har håndtert de siste årene. Nå har vi satt ut selvbetjente pakkebokser på rundt 1300 steder i hele Norge, slik at kundene får større valgmuligheter og kortere vei til nærmeste hentested. I løpet av året er målet å sette ut pakkebokser på ytterligere 1000 nye steder, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten Norge, i en pressemelding.

Siden 2018 har Posten doblet antall utleveringssteder i Norge. I løpet av 2021 leverte Posten 65 millioner pakker og omtrent 75 prosent av logistikk-konsernets omsetning kommer fra deres e-handel- og logistikktjenester.

Hittil i år leverte konsernet et godt første kvartal til tross for et fallende netthandelsmarked, med en omsetning på 5,6 milliarder kroner i Q1, hvilket er en nedgang på 6 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!