Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Passerte milliarden på nett: ”Norge fortsetter å vokse kraftig”

Rickard Lyko, daglig leder i Lyko.
therese.karlsrud.haugen

"Vi har fått over 664 000 nye kunder"

ANNONSE

Den svenske utfordreren Lyko økte salget med 164 millioner svenske kroner under fjerde kvartal, hvilket er en økning på rundt 44 prosent. Omsetningen landet på 537 millioner kroner og driftsresultatet steg med 77 prosent til nesten 48 millioner kroner.

Lyko, som selger skjønnhet- og velværeprodukter både fysisk og på nett, har totalt 37 butikker i Sverige og Norge. Nettbutikken finnes i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Østerrike, Polen og Nederland.

Salget i Norge fortsetter å vokse kraftig og utgjorde 16,7 prosent av selskapets totale omsetningen. Under kvartalet fortsatte vi med store markedsinvesteringer i media, på TV og utendørs. Salget økte til 107 millioner norske kroner under kvartalet. Totalt omsatte vi for 279 millioner norske kroner i Norge i 2020, sier Rickard Lyko, daglig leder i Lyko, i en kommentar.

LES OGSÅ: Sminkegiganten omsatte for 1,3 milliarder - inngår kjempeavtale: "Vil løfte oss"

72 millioner besøk

Ser man på det totale salget for hele 2020 landet omsetningen på drøye 1,6 milliarder svenske kroner, hvilket er en økning på nesten 500 millioner kroner. Driftsresultatet gikk samtidig opp med 40 prosent og landet på 126 millioner kroner.

I 2020 har salget på nett stått for 84 prosent og det fysiske salget for 16 prosent av selskapets totale inntekter. Netthandelens omsetning landet dermed på 1,4 milliarder kroner.

Vi har slått alle tidligere rekorder og fått over 664 000 nye kunder, der aldersgruppen 65 + økte med hele 337 prosent. Totalt hadde vi over 72 millioner besøk på Lyko.com, sier Rickard Lyko.

Det er Norge, Finland og Danmark som øker mest i prosent, men hjemmemarkedet Sverige er fortsatt Lykos største.

Arbeidet med våre nyetableringer i Tyskland, Nederland, Polen og Østerrike har gått bra men vi forventer oss ingen store salgsvolumer i nær fremtid på disse markedene. Vi holde fast med vår ekspansjonsmodell og startet forsiktig for å senere gire opp og ta markedsandeler så snart vi ser hva som selger bra lokalt.

Del artikkel: