Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Pearl Group med ny investor: "Nå var tiden inne"

Konsernsjef Geir Thoresen i Pearl Group og partner i Norvestor, Henning Vold.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Med Norvestor som partner vi kan vokse enda raskere"

ANNONSE

Norvestor har inngått avtale om kjøp av Pearl Group. En av grunnene til satsingen skal i følge Norvestor være at Pearl Group skiller seg ut ved å tilby drift og utvikling som en kontinuerlig service gjennom PearlCare.

Vi har sett et stort stort teknologisk skifte i handlevanene hos forbrukerne, og med det øker behovet for IT-løsninger og digitale kundeopplevelser som kan implementeres raskt og fungere uavhengig av om handelen foregår fysisk eller på nett. Vi skal  være ledende i å forstå disse endringene gjennom å levere løsninger som gjør at våre kunder får en  konkurransefordel gjennom bedre logistikk og kundeopplevelser. Nå var tiden inne for å finne en vekstpartner som gjør at vi kan vokse raskere og bedre for å møte veksten i markedet.  Med Norvestor som partner vi kan vokse enda raskere både organisk og gjennom oppkjøp, sier Geir Thoresen, CEO i Pearl Group, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Try Pearl vokser: "Har funnet en sweetspot i markedet"

IT-selskapet Pearl Group har virksomheter i Norge, Sverige, Latvia, Ukraina og Singapore. På kundelisten ser vi selskaper som Ark, Motek, Gyldendal, Komplett og Fjellsport. Selskapet har de siste fem årene hatt en organisk vekst på mellom 20-25 prosent, og omsatte i 2019 for 308 millioner kroner.

Vi har fulgt Pearl Group på avstand  og sett den sterke kulturen og unike posisjonen Geir og teamet har bygget i Norge. Norvestor  er veldig stolt av å bli valgt som vekstpartner og ser fram til å støtte selskapet med å videreutvikle sine tjenester og vokse videre ut i verden, sier Henning Vold, Partner i Norvestor Advisory.

Nå er målet å bli markedsleder på forretningsløsninger innen handel i Nord-Europa. Avtalen om kjøpet er inngått med forbehold om godkjenning fra Konkurransetilsynet, og i etterkant av oppkjøpet vil Norvestor bli hovedeier i Pearl Group med 50 prosent av aksjene. De resterende aksjene eies av de ansatte.

Del artikkel: