Pengedryss til eierne: Ingrossos triumf passerer 400 millioner

Verdane eier over 60 prosent av Caia Cosmetics – og høster av suksessen.

Bianca Ingrossos Caia Cosmetics har vært en av de virkelig store suksesshistoriene innen svensk netthandel. I dag eies selskapet i hovedsak av norske Verdane, men influenseren og sminkegründeren sitter fremdeles på litt over 11,5 prosent av aksjene og er fortsatt et styremedlem.

Nå har selskapet presentert tallene for 2022, og det er ingen store overraskelser å finne. Caia Cosmetics fortsetter å vokse i stor skala. Omsetningen ble rapportert til 408,3 millioner svenske kroner, en økning på rundt 28 prosent fra 320,3 millioner kroner i 2021.

Annonse

Også resultatet fikk en boost, opp fra 114,5 millioner til 128,3 millioner kroner.

I løpet av året har selskapet fortsatt å utvide produktporteføljen og gjennomført flere vellykkede lanseringer. Merkevarens kjennskap øker kontinuerlig i fokusmarkedene, og antall følgere i sosiale medier øker jevnt, skriver selskapet i årsrapporten.

Det fremgår også at aksjeeierne vil motta et utbytte på 50 000 kroner per aksje, noe som betyr at de totalt vil dele på 50 millioner kroner.

Styrets oppfatning er at utbyttet er forsvarlig med tanke på kravene som virksomhetens art, omfang og risiko stiller til størrelsen på egenkapitalen, selskapets behov for konsolidering, likviditet og generell stilling, skriver de.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!