Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

PIM-systemet er blitt et konkurransemiddel for e-handelsbedrifter

For e-handelsbedrifter er produktene de selger, en vesentlig del av virksomheten. Blant de mange forskjellige systemene e-handelsbedrifter bruker, er selve kjernen systemet som håndterer produktinformasjonen. For at de separate systemene skal kunne gagne hverandre, kreves det imidlertid at man bruker informasjonen på riktig måte. Et velintegrert PIM (Product Informasjon Management)-system er med andre ord blitt en forutsetning for at bedrifter raskt skal kunne tilpasse seg nye forutsetninger og ikke miste fart.

På det konkurranseutsatte e-handelsmarkedet er hurtighet en av flere nøkkelfaktorer. Framtidens bedrifter må kunne tilpasse seg kundenes krav og raskt få ut sine produkter i flere forskjellige kanaler – fra nettsiden med e-handel til print og sosiale medier. Her er de systemstøttene man bruker forretningskritiske, særlig bedrifters PIM som gjør det mulig å håndtere all slags informasjon om produktene sentralt. PIM er blitt en viktig del av kundeopplevelsen siden systemet gjør det enkelt for e-handelsbedrifter å distribuere oppdatert informasjon som kreves for å selge og markedsføre produkter digitalt.

– Som e-handelsbedrift må man kunne håndtere produktene sine på en strukturert måte, slik at man kan nå ut til kundene med informasjon om hvorfor de er gode, og hvorfor man bør kjøpe dem. Vi har PIM integrert i vår e-handelsplattform, noe som gir den store fordelen med en raskere time-to-market. Et separat PIM-system krever integrasjoner, noe som er unødig tidkrevende og dessuten øker risikoen for tekniske problemer og ytelsesutfordringer. Dette fører til at man ikke får ut produktene sine til salg i tide, sier Ludvig Blokk, CPO hos e-handelsplattformen Litium.

Den store veiledningen til PIM for B2B

Skaper et salgsdriv

En annen stor fordel med at Litium har et integrert PIM-system, er at e-handelsbedrifter da kan arbeide med produktene sine i sanntid og raskt oppdatere informasjon for så å distribuere dette der det trengs, for eksempel forhandlerkanaler eller trykte kataloger. Det gjør det enklere for bedrifter å vokse i sine kanaler og i siste instans øke salget.

Litiums PIM støtter både markedsføring og salg i mange forskjellige kanaler og markeder, slik at man skal kunne forbedre kundeopplevelsen og drive salg på en enhetlig måte. Det ultimate formålet med PIM er muligheten til å skape engasjerende produktinformasjon som raskt kan tilpasses for å skape et salgsdriv, forklarer Ludvig Blokk

Tapwell organiserte produktinformasjonen sin

Svenske Tapwell selger produkter for kjøkken og baderom til forhandlere og fokuserer på veldesignede produkter til en god pris. Tapwell har et stort utvalg av produkter og en stor mengde informasjon knyttet til produktene, for eksempel tegninger, bilder og testrapporter. Før de begynte å samarbeide med Litium og bruke deres PIM-løsning, var denne informasjonen spredt mellom forskjellige permer, dokument og datamaskiner, forteller Måns Hammarbäck, virksomhetsutvikler i Tapwell.

– Våre produkter er testet og godkjent etter svenske regler, og før hadde vi ikke den informasjonen organisert. Vi visste imidlertid at vi måtte kunne håndtere produktinformasjonen vår på en bedre måte, og det faktum at Litium kunde tilby både en plattform for vår nye hjemmeside og PIM der vi lett kan administrere og publisere informasjonen i forskjellige kanaler, syntes vi var veldig sterkt.

Fordel for selskaper med flere markeder

PIM ble Tapwells «svarte eske» der de begynte å plassere all mulig slags informasjon. Kontrollspørsmålet ble tidlig om det fantes mer informasjon i PIM enn på eksisterende nett, og har de det, er de på rett vei, forklarer Måns. I og med Tapwells nordiske nærvær i de fleste land gir Litiums PIM ytterligere fordeler, fortsetter han.

– Vi holder nå på å bygge vår nye hjemmeside og forhandlerpålogging, noe vi takket være PIM kan kommunisere ut raskt og smidig, og de andre selskapene våre kan enkelt oversette produktene til lokale språk takket være at alt finnes i samme system. Med systemet kan vi raskt få ut produktene våre i nye kanaler på et nytt språk, og det mener vi er utrolig bra.

Den store veiledningen til PIM for B2B

Del artikkel: