Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Plantasjen innfører emballasje-pant i samarbeid med svensk app

Foto: Plantasjen
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Kundene blir belønnet etter innsats.

ANNONSE

Plantasjen styrker sitt fokus på klima og miljø – denne gangen innen emnet avfallshåndtering. I samarbeid med appen Bower blir det nå mulig å pante all emballasje med strekkode fra Plantasjen og motta godtgjørelse i form av enten penger eller poeng, direkte på mobilen.

Fra og med 5.april skal det være mulig å benytte appen på Plantasjens emballasje. Den fungerer slik at kunden tar med seg emballasjen til en gjenvinningsstasjon som registreres i appen, man scanner strekkoden på emballasjen før den resirkuleres, og til sist mottar man panteverdien, enten penger eller kuponger, i appen.

Vi bruker emballasje til å ta vare på produktene våre, som blomstene og plantene. Derfor blir det brukt mye emballasje som plast, kartong og papp hos oss. Vi vet at emballasje på avveie er et problem, og vi mener derfor at appen er en god løsning for våre kunder, hvor kundene også vil bli belønnet etter deres innsats. Poengene eller pengene du mottar kan du bruke til hva du vil, sier Charlotte Gjone, bærekraft- og kommunikasjonssjef i Plantasjen, i en pressemelding.

Appen har i dag mer enn 300 000 brukere. Først ut i Norge til å samarbeide med Bower var sjømat-selskapet Lofoten, hvor makrell i tomat-boksene gir ekstra pant, skriver Lofoten Tidende. Nordmenn forbruker over 30 millioner slike bokser i året, og potensialet for øke andelen som resirkuleres er høy.

Også hos Plantasjen er det snakk om store mengder emballasje, og selskapet håper den økonomiske gevinsten ved å pante emballasjen vil bidra til at flere resirkulerer det som resirkuleres kan.

Våre kunder er opptatt av miljøet og ønsker å ta vare på naturen. I Norden er vi allerede gode til å pante og mange er flinke til å kildesortere. Ved å tilby pant på vår emballasje bidrar vi noe, og det oppleves som motiverende å være del av noe større, sier Gjone.

LES OGSÅ: Plantasen signerer klimaavtale – "forretningskritisk at vi gjør dette"

Svensk app i vekst

Bower er gründet av Suwar Mert og het tidligere PantaPå i Sverige. Selskapet og appen samarbeider i dag med nærmere 100 aktører for pant av emballasje.

Mens mindre enn 15 prosent av all plastemballasje resirkuleres internasjonalt, resirkuleres mer enn 80 prosent av all pantbar emballasje. Gjennom Bower har forbrukere nå et økonomisk incentiv til å resirkulere, da de blir belønnet for hver emballasje de resirkulerer, samtidig som selskaper har en veldig enkel måte å ta større ansvar for emballasjen sin på, sier Mert.

Del artikkel: