Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Plantasjen signerer klimaavtale – ”forretningskritisk at vi gjør dette”

Nina Jönssin, adm. direktør i Plantasjen.
Foto: Plantasjen
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vi skal utgjøre en forskjell og vil forvente mer også fra andre"

ANNONSE

Plantasjen signerer Science Based Target initiative (SBTi) og stiller større klimakrav til seg selv. Først skal det utarbeides en ambisiøs bærekraftsstrategi med konkrete mål, som en del av arbeidet mot å nå målene i Parisavtalen.

Det er viktig for oss som selskap, og etter min mening forretningskritisk at vi gjør dette nå. Som næringslivsaktør kan vi bidra, og vi ønsker å utgjøre en forskjell, sier Nina Jönsson, administrerende direktør i Plantasjen, i en pressemelding.

Siden lansering i 2015 har SBTi bidratt til at over 1000 selskaper verden over forplikter seg til å sette vitenskapelige mål for å nå det overordnede målet om å begrense jordens temperaturstigning med 1,5 °C. Plantasjen er i godt selskap med 28 andre selskap i Norge, som for eksempel Posten Norge, Rema 1000 og Orkla.

LES OGSÅ: Salget blomstrer for Plantasjen – økte med flere hundre millioner

SBTi regnes som den mest ambisiøse formen for klimatiltak et selskap kan forplikte seg til, og vi ser på dette som et stort ansvar. Gjennom å forplikte oss til SBTi tar vi et sterkere grep om spørsmål knyttet til bærekraft og miljø, sier Jönsson.

Science Based Target er et samarbeid mellom CDP, FNs Global Compact, World Resources Institute (WRI) og World Wide Fund for Nature (WWF).

Vi skal utgjøre en forskjell og vil forvente mer også fra andre. Jeg vet at mange av mine kollegaer vil bli stolte av at vi setter i gang dette arbeidet. Mange av våre medarbeidere og kunder er interessert i miljø- og naturspørsmål. Det er ikke bare en trend, men en større bevegelse hvor vi i større grad enn tidligere tar valg basert på verdier. Nå setter vi tydelig kurs inn i fremtiden, hvor vi vet at alle må justere adferd skal vi klare å nå klimamålene, avslutter Jönsson.

Del artikkel: