Netthandelstrender: «Jeg har drept mange e-forhandleres drømmer»

E-handelsplattformen er forretningskritisk for alle e-handelssatsinger. Til tross for dette er det mange gründere som ikke forstår at det koster å bygge en god nettbutikk med integrasjoner til PIM og forretningssystemer. Roy-Andre Tollefsen, som har levert hundrevis av nettbutikker i Norge med suksess, velger derfor kundene sine nøye: «Jeg har drept mange e-forhandleres drømmer da jeg har bedt dem om å komme tilbake når de har fått erfaring innen e-handel som ansatt.»

I dette avsnittet av podden Netthandelstrender snakker programleder Urban Lindstedt med Roy-Andre Tollefsen, eier og head of ecom & R&D på Flow Retail samt investorer

Roy-Andre Tollefsen bygde opp Norges mest suksessfulle e-handelsleverandør Trollweb før han solgte virksomheten til Visma i 2017. Senere kjøpte han sin tidligere arbeidsgiver Flow Retail for å levere IT til detaljforhandlere. Han utviklet sin første nettbutikk som 13-åring i 1993.

Roy-Andre Tollefsen har evaluert svært mange e-handelsplattformer. I Trollweb satset de på Magento, men etter at Magento gjorde flere teknologiske valg som Roy-Arne ikke likte valgte han å jobbe med plattformen Shopware. Han mener at Magento, eller Adobe Commerce har sin beste tid bak seg, og at mange konsulenter og utviklere har forlatt plattformen.


Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!