Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Merkevarebyggende reklame er nøkkelen til vekst

Aron Waldén Schaathum
urban

Norske e-handlere har ikke forstått hvor viktig det er med merkevarebyggende reklame for å øke salget. Forbrukere kan bare holde 2,9 merker i bevisstheten når de gjør sine aktive valg i kjøpsprosessen, ifølge undersøkelser fra mediebyrået Wavemaker Norway.

 

ANNONSE

E-handlere vil ofte bruke den største delen av budsjettet på transaksjonsdrivende markedsføring, men som en provokasjon, pleier mediebyrået Wavemaker Norway å foreslå at e-handlerne bruker opptil 60 prosent av markedsføringsbudsjettet på merkevarebyggende markedsføring.

I dette avsnittet av Netthandelstrender snakker programlederen Urban Lindstedt med Aron Walldén Schaathun, Director E-commerce hos mediebyrået Wavemaker i Oslo. Tidligere e-commerce manager hos Dressman og hos Volt Fashion.

Man kan øke omsetningen med 50 millioner kroner med bare transaksjonsddrivende reklame, men rundt der treffer man taket uten merkevarebyggende reklame, mener Aron Walldén Schaathun, Director E-commerce hos mediebyrået Wavemaker i Oslo.

Wavemaker har en modell hvor kjøpsreisen deles opp i en passiv fase når forbrukeren ikke planlegger et innkjøp av en spesifikk vare, og en aktiv fase når kunden har en sterk kjøpsintensjon. Hvis man ikke lykkes med å etablere et kjennskap til merket under den passive fasen, er det veldig vanskelig å få kunden til å vurdere merkets produkter.

Hør også på Martech-strategi for e-handlere.

Bild: Victoria Ing-Marie Dam

Del artikkel: