Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Porterbuddy kjøpes opp av svenske Instabox – Verdane blir storeier

Alexis Priftis, gründer og adm. direktør i Instabox, og Henrik Gerner-Mathisen, gründer av og administrerende direktør i Porterbuddy.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nå venter Europa.

ANNONSE

Den svenske leveringstjenesten Instabox annonserte i dag oppkjøpet av norske Porterbuddy. Sammen skal de nå bli markedsledende i Norden og innta Europa. Verdane, som allerede er majoritetseier i Porterbuddy, vil investere ytterligere kapital i Instabox og dermed bli med videre som en av hovedaksjonærene i det svenske selskapet.

Henrik Gerner-Mathisen, gründer av og administrerende direktør i Porterbuddy, er særlig imponert over de ansatte i Instabox, og deres posisjon som markedsledende i Sverige med en teknologidrevet, høy vekst.

Vi har vært på utkikk etter nye måter å styrke konkurransefortrinnet og markedsandelene våre på. Instabox er en fantastisk partner med komplementære løsninger og tjenester som vil gi oss en solid plattform for internasjonal ekspansjon av konseptet. Vi tror det nå er duket for en nordisk markedsleder og et unikt produkt- og tjenestetilbud som vil komme retailere og forbrukere til gode i alle våre felles markeder, sier Gerner-Mathisen i en pressemelding.

Skal innta Europa

Porterbuddy ble lansert i 2017, og har siden den gang blitt en av de største utfordrerne innen samme-dag-levering i Norge. Selskapet dekker rundt 60 prosent av det norske markedet, med levering i Stor-Oslo, Vestfold og Østfold – i tillegg til å være til stede langs kysten fra Kristiansand til Stavanger.

Selskapet har nettbutikker som Varner, Jollyroom, Komplett og Farmasiet på kundelisten, og Instabox kan matche med en kundeportefolio bestående av blant annet Blush, Boozt og Lyko.

Vi har fulgt Porterbuddy over tid og er imponert over servicenivået og selskapets innovative tilnærming til levering - spesielt selskapets avanserte hjemleveringsteknologi i norden. Jeg er spesielt imponert over selskapets 4,9 av 5,0 i kunderating som beviser at de er like opphengte i god kundeservice som vi er, samt selskapets teknologiplattform, som jeg mener er en av de sterkeste der ute. Vi kunne ikke vært mer spent på å slå oss sammen med Porterbuddy, og vil fortsette å utvide i nye markeder, sier Alexis Priftis, administrerende direktør og grunnlegger av Instabox.

LES OGSÅ: Instabox signerer avtale med Coop: "Et viktig steg"

Det nye oppkjøpet skal legge til rette for videre vekst i Norge. I tillegg får Instabox tilgang til Porterbuddys egenutviklede teknologiplattform, som blant annet gjør det mulig for kunder å få pakker bestilt fra forskjellige aktører, hjem i én og samme levering.

Instabox har tidligere kjøpt opp det nederlandske selskapet Red je Pakketje, og har planer om å utvide til Tyskland. Sammen skal de to logistikkløsningene nå innta Europa.

Del artikkel: