Porterbuddy lanserer budsykler – skal levere raskere

"Et viktig skritt"

Med mål om 100 prosent elektrisk distribusjon tar logistikk- og teknologiselskapet Porterbuddy nå lastesykler i bruk i Oslo, Trondheim og Vestfold.

Syklene skal både være billigere i drift enn el-biler og skal i tillegg kunne levere raskere. I Oslo skal syklene erstatte deler av den allerede hel-elektriske bilparken til selskapet.

Annonse

Dette er et viktig skritt mot målet vårt om 100 prosent elektriske leveranser i alle regioner i Norge, men vi ser også at lastesykler har andre fordeler. I sentrumsnære områder har vi mer effektiv og raskere levering med lastesykler. Porterbuddy leverer til rett i underkant av 60% av den norske befolkningen i dag, og stort sett i området rundt de største byene, sier Henrik Gerner-Mathisen, gründer og CEO i Porterbuddy, i en pressemelding.

Foreløpig er fem av syklene på veien, mens fire slutter seg til sykkelflåten i løpet av høsten og flere planlegges på lengre sikt.

En budbil på tre hjul

Michael Kabia har jobbet for Porterbuddy i ett og et halvt år, og er blant de første budene som går fra fire til tre hjul.

Som tidligere idrettsutøver setter jeg pris på å være ute og kunne holde meg i form. De nye lastesyklene skaper for øvrig stor oppmerksomhet, og det gjør at jeg kommer i snakk med mange hyggelige mennesker i løpet av arbeidsdagen. Det er mange morsomme stunder på jobb, sier Kaiba.

I følge Porterbuddy vil en lastesykkel legge bak seg en avstand på ca 150 i løpet av en arbeidsuke, noe som tilsvarer tur retur Oslo-Moss. Lastesyklene har også en lastekapasitet på opptil 1500 liter, det sammen som en liten personbil.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle innovative løsninger. Dette gjenspeiler seg i vår løpende testing av ny teknologi og løsninger. Målet er raskere levering, tilfredse bud, høyere effektivitet og grønnere last-mile. Gjennom vår interne produktutvikling, bruk av maskinlæring og smarte algoritmer ser vi nå med glede at vi er i front på kvalitet og toneangivende i utviklingen mot en grønnere last-mile, avslutter Gerner-Mathisen.

Porterbudddy leverer nå pakker for små og store retailere og hjem på døren til kunder i Stor-Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim,  Østfold og Vestfold. Selskapet har også nylig lansert tjenesten Samlevert, der kundene kan handle på tvers av nettbutikker med en og samme levering.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!