Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Porterbuddy lanserer budsykler - skal levere raskere

Michael Kabia, ansatt i Porterbuddy, tester ny budsykkel.
therese.karlsrud.haugen

"Et viktig skritt"

ANNONSE

Med mål om 100 prosent elektrisk distribusjon tar logistikk- og teknologiselskapet Porterbuddy nå lastesykler i bruk i Oslo, Trondheim og Vestfold.

Syklene skal både være billigere i drift enn el-biler og skal i tillegg kunne levere raskere. I Oslo skal syklene erstatte deler av den allerede hel-elektriske bilparken til selskapet.

Dette er et viktig skritt mot målet vårt om 100 prosent elektriske leveranser i alle regioner i Norge, men vi ser også at lastesykler har andre fordeler. I sentrumsnære områder har vi mer effektiv og raskere levering med lastesykler. Porterbuddy leverer til rett i underkant av 60% av den norske befolkningen i dag, og stort sett i området rundt de største byene, sier Henrik Gerner-Mathisen, gründer og CEO i Porterbuddy, i en pressemelding.

Foreløpig er fem av syklene på veien, mens fire slutter seg til sykkelflåten i løpet av høsten og flere planlegges på lengre sikt.

En budbil på tre hjul

Michael Kabia har jobbet for Porterbuddy i ett og et halvt år, og er blant de første budene som går fra fire til tre hjul.

Som tidligere idrettsutøver setter jeg pris på å være ute og kunne holde meg i form. De nye lastesyklene skaper for øvrig stor oppmerksomhet, og det gjør at jeg kommer i snakk med mange hyggelige mennesker i løpet av arbeidsdagen. Det er mange morsomme stunder på jobb, sier Kaiba.

I følge Porterbuddy vil en lastesykkel legge bak seg en avstand på ca 150 i løpet av en arbeidsuke, noe som tilsvarer tur retur Oslo-Moss. Lastesyklene har også en lastekapasitet på opptil 1500 liter, det sammen som en liten personbil.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle innovative løsninger. Dette gjenspeiler seg i vår løpende testing av ny teknologi og løsninger. Målet er raskere levering, tilfredse bud, høyere effektivitet og grønnere last-mile. Gjennom vår interne produktutvikling, bruk av maskinlæring og smarte algoritmer ser vi nå med glede at vi er i front på kvalitet og toneangivende i utviklingen mot en grønnere last-mile, avslutter Gerner-Mathisen.

Porterbudddy leverer nå pakker for små og store retailere og hjem på døren til kunder i Stor-Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim,  Østfold og Vestfold. Selskapet har også nylig lansert tjenesten Samlevert, der kundene kan handle på tvers av nettbutikker med en og samme levering.

Del artikkel: