Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Posten forbedret resultatet med 180 millioner kroner

Postbud Heidi Solstad Bakken distribuerer matvarer for Coop på Hadeland sammen med butikksjef Birgitte Myhr i Coop Mega Harbitz Torg.
Foto: Tore Oksnes
therese.karlsrud.haugen

"Vi leverer et godt resultat for første kvartal"

ANNONSE

Posten Norge har lagt frem tallene for første kvartal, som viser økt omsetning og resultatfremgang midt i coronapandemien.

Konsernets omsetning landet på 5,96 milliard kroner, som er en økning på 0,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Driftsresultatet (EBIT) ble i første kvartal 158 millioner kroner, som er en forbedring på 183 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2019. En vesentlig del av forklaringen på forbedringen er at det i første kvartal 2019 ble foretatt avsetninger på 119 millioner kroner til nødvendig omstilling i postvirksomheten.

Vi leverer et godt resultat for første kvartal. I siste del av kvartalet medførte koronapandemien aktivitetsnedgang i bedriftsmarkedet, mens etterspørselen økte fra privatmarkedet og ga en kraftig volumvekst i pakker fra netthandel. Vi har i stor grad lyktes med å tilpasse driften til volumendringene, samtidig som vi har hatt fokus på HMS og innført smitteverntiltak, sier konsernsjef Tone Wille, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Pakkeautomater øker i popularitet - når tar de over Norge

Hjemlevering økte med 400 prosent

Innenfor segment logistikk har e-handelsvolumet de siste 12 månedene økt med 15 prosent. For Postsegmentet fortsetter volumfallet i adressert og uadressert brevpost.

Posten og Bring har under coronapandemien opplevd en økning i hjemlevering av pakker på over 400 prosent sammenlignet med tilsvarende uker i fjor.

Posten har opprettholdt tilnærmet normal drift gjennom hele perioden og konsernets samfunnskritiske rolle som leverandør av post, pakker og gods har blitt aktualisert. Det har vært endring i manges brukervaner og vi ser at flere av våre nye tjenester bidrar til å gjøre hverdagen enklere for folk flest. Det er grunn til å tro at pakkevolumene fra netthandel og hjemlevering vil stabilisere seg på et høyere nivå enn hva det var før koronapandemien, sier Wille.

For å styrke tjenestetilbudet under dagens situasjon har Posten blant annet innledet et samarbeid med Coop Norge om hjemlevering av dagligvarer. Samtidig har Bring i Sverige etablert 1700 utleveringspunkter i hele landet, som gir konsernet full nordisk dekning.

LES OGSÅ: Coop åpner for netthandel av dagligvarer

Del artikkel: