Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Posten investerer i teknologiselskap: ”Vi vil være en del av omstillingen”

Posten
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Skal forenkle bruken av el-kjøretøy.

ANNONSE

Posten investerer og går inn på eiersiden i Elonroad. Sammen skal de utvikle en løsning for stasjonær ladning uten bruk av ladekabel - og pilotprosjektet starter om kort tid i Trondheim.

Dette er en innovasjon som vi tror kan være med å forenkle bruken av elektriske kjøretøy. Vi vil være en del av omstillingen til elektriske transporter og som bransje har vi mye å vinne på å teste nye løsninger for å minske klimautslipp. Elonroads teknikk er veldig lovende og vi investerer ikke i bare i selskapet, men går også inn i et felles utviklingsprosjekt for stasjonær ladning uten bruk av ladekabel i Norge og i Sverige, sier Odd Roger Tiller, regionsdirektør i Posten, i en pressemelding.

Det svenske selskapet Elonroad utvikler teknologi hvor el-kjøretøy kan lades under kjøring eller på en egenutviklet matte under parkering. Selskapet produserer en ladeskinne som lader el-kjøretøy under kjøring og parkering - men tar steget videre nå i kommersialiseringen av elektrifiserte bilveier og lading via ladeskinner på bakken.

Vår visjon er å være en muliggjører for klimaeffektive transporter. Reduserte utslipp i transportsektoren gir store positive effekter og vi ønsker våre nye eiere velkommen med på den reisen! I første omgang får vi mulighet til å fortsette å rulle ut teknikken på nye steder i Sverige. Målet er å gradvis komme inn på flere markeder, sier Karin Ebbinghaus, administrerende direktør på Elonroad, i pressemeldingen.

Almi Invest Greentech og EUs risikokapitalfond EIT Urban Mobility går også inn på eiersiden av Elonroad. Pengene skal gjøre selskapet klar for kommersiell utrulling etter det pågående pilotprosjektet, og målet er at man i 2025 kan bruke teknologien til alle typer elektriske kjøretøy.

Del artikkel: