Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Posten om nye regler fra nyttår: ”Redd for at mange lar være å hente pakkene sine”

John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Moms og toll fra første krone etter nyttår.

ANNONSE

Fra 2020 kommer det nye regler fra myndighetene om kjøp av næringsmidler fra utlandet. Posten er redd det vil hope seg opp pakker, når forbrukerne finner ut at de må betale moms og toll.

De nye reglene medfører at man må betale merverdiavgift på mat og drikke uansett verdi, samt at noen varer vil få toll og særavgifter, som for eksempel sukkeravgift. Kosttilskudd er også definert som næringsmiddel.

Vi har grunn til å tro at det er mange som ikke kjenner til reglene ennå. De vil trolig bli overrasket når de importerer te, helsekost og andre næringsmidler og må betale avgifter uansett verdi, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ny kollirekord hos PostNord denne uken

Etter nyttår

Frem til nyttår kan privatpersoner importere næringsmidler for inntil 350 kroner (inkludert frakt) uten å betale avgifter, men etter dette oppheves denne grensen.

Posten er den største speditøren, og vi er redd for at mange lar være å hente pakkene sine dersom de ikke kjenner til at regelverket er endret. Dette skjedde i Sverige da et lignende avgiftsfritak ble fjernet, sier Eckhoff.

Oppfordrer til å spørre

En rekke nettbutikker i utlandet tilpasser seg de nye norske reglene for import av næringsmidler og foretar fortolling på vegne av kundene. Da vil avgiftene inngå i kjøpesummen og varene kan importeres til Norge uten ytterligere avgifter for forbrukeren. Posten oppfordrer forbrukere til å spørre nettbutikken dersom de er i tvil om dette gjelder for sin bestilling.

Dersom det handles fra en nettbutikk som ikke ordner fortolling, vil Posten gjennomføre en ordinær fortolling. Det vil koste 299 kroner fra 1.1.2020.

LES OGSÅ: 350-kronersgrensen forsvinner - erstattes av ny tollgrense for klær

Del artikkel: