Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Posten skal doble antall utleveringssteder

Posten tester nå 100 pakkebokser i Oslo og Akershus.
therese.karlsrud.haugen

"Vil forsterke veksten i netthandelsmarkedet"

ANNONSE

Posten får snart full dekning i hele Norden når et nytt pakkenettverk i Sverige kommer på plass i løpet av mars. Samtidig skal antallet nordiske utleveringssteder utvides til 8000 i løpet av de neste to årene, som Posten tror vil forsterke veksten i netthandelsmarkedet.

I følge Posten sendes det bare seks til sju netthandelspakker per innbygger årlig i de nordiske landene, men prognoser viser at dette tallet vil øke kraftigere dersom leveringstilbudet til kundene blir bedre.

Posten satser offensivt på nye, bedre og mer tilgjengelige tjenester. Selv om utlevering av brev bare skjer annenhver dag fra 1. juli, vil vi i store deler av Norge distribuere småpakker i postkassen hver dag, det vil si fem dager i uken, også i fremtiden, sier konsernsjef Tone Wille, i en pressemelding.

I 2019 økte Posten antall utleveringssteder i Norge med 200. Frem til 2022 skal dette antallet mer enn dobles - fra dagens 1600 til ca. 3500, men potensialet kan også være enda større.

LES OGSÅ: Netthandel drar Posten opp: "Vi er fornøyd med utviklingen"

Pakkeboks

En ny form for utlevering er "Pakkeboksen", som Posten er i full gang med å teste.

Nylig startet vi testing av Pakkeboks, som står sentralt i vår vekststrategi. Pakkeboks er en ny generasjons utleveringsenhet hvor man via en egen app kan åpne pakkeboksen digitalt. Rundt 100 pakkebokser utplasseres nå for testing på ulike steder i Oslo og Akershus. Når testperioden er over er planen at de skal rulles ut over hele landet. Pakkeboks vil gi netthandelskundene mulighet til å hente sendingene nær der de bor eller ferdes – døgnet rundt, påpeker Wille.

LES OGSÅ: Bærekraftstrenden velter bransjen - Posten gjør ny storsatsning

Del artikkel: