Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Postens grønne milepæl: ”En bragd”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

2,7 millioner nordmenn mottar pakker og post via elkjøretøy.

ANNONSE

Posten har nemlig nådd sin grønne milepæl – alle Postens ruter i Oslo, Skien og Porsgrunn kjøres med elkjøretøy og halvparten av landets befolkning får pakker og post levert med elkjøretøy.

Dette er resultatet av arbeid som har pågått i mange år og som til tider har vært utfordrende, for eksempel grunnet dårlig tilgang på elektriske varebiler under pandemien.

Denne uken har vi fått på plass våre siste elkjøretøy i Oslo, Skien og Porsgrunn, noe som innebærer at vi alene leverer post og pakker med elbiler til over én million mennesker i Stor-Oslo og Grenlandsområdet. Det er en bragd som ikke hadde vært mulig uten fantastiske ansatte som virkelig har stått på de siste fem årene, sier Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Bring, i en pressemelding.

Målet for konsernet skal være å hele tiden fase ut de fossile varebilene.

Det har ikke vært enkelt å bytte ut kjøretøyparken og få på plass biler på fornybar energi. Vi har gjennom årene støtt på mange utfordringer, men med løsningsorienterte ansatte og gode partnere har vi klart å løse dette. Jeg er stolt over at vi nå kan feire denne milepælen, sier Ryen.

Kuttet utslipp med 50 prosent

Fremover skal det satses videre på utrullingen av grønnere kjøretøy. Posten Bring teller i dag 1 900 elektriske kjøretøy, men også tungtransport og omlegging til elektriske lastebiler får et større fokus i årene som kommer.

I løpet av de siste ti årene har vi kuttet våre totale klimautslipp med 50 prosent, noe som betyr bedre luftkvalitet for innbyggerne, i tillegg til mindre støy langs veiene. Nå skal vi feire hvor langt vi har kommet, men samtidig fortsette arbeidet med å kutte utslippene fra vår øvrige transportvirksomhet, sier Ryen.

 

Del artikkel: