Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PostNord åpner ny terminal - kapasitet på 150 000 pakker i døgnet

Thor Ambjørn Kjeldaas og Ole Martin Østby i Kjeldaas, Jan Oscar Kvitberg i Rambøll, Ronny Grøtvedt i PostNord og Anders Ruud i Rambøll.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

"Ønsker å ta en sterkere posisjon"

ANNONSE

PostNord har besluttet å etablere sin nye logistikk- og sorteringsterminal for Drammensområdet i Hanekleiva Næringspark, som i følge selskapet skal øke kapasiteten og markedsposisjonen betraktelig.

Vi øker vår produksjonskapasitet vesentlig, hvor vi ønsker å ta en sterkere posisjon i det norske netthandelsmarkedet. Vi bygde nylig ut terminalen på Langhus, og med det viser vi at aktører i vår bransje kan og må satse for å sikre fremtidens logistikkløsninger, sier administrerende direktør i PostNord, Robin Olsen, i en pressemelding.

Terminalen vil bli på 10.000 m2 og får en kapasitet på 150 000 pakker i døgnet.

Utviklingen av eiendommen starter omgående og vi jobber med en fremdriftsplan, hvor terminalen skal settes i drift etter sommeren 2022. Vi har hatt et godt og tett samarbeid med Kjeldaas og Trippel Eiendom, og vi er glade for å endelig ha sikret oss en tomt som gir oss mulighet til at vi kan utvikle oss videre, sier administrerende direktør i PostNord, Robin Olsen.

Kjeldaas kjøpte et område på 170 mål i 2019 fordi de hadde stor tro på å bygge videre på utviklingen som allerede var i gang. 

Arbeidet med å finne en løsning for PostNord har vært utviklende for oss alle. Vi er godt fornøyd med at vi kom i mål. Vi har allerede mye maskiner og utstyr på plassen, så vi starter arbeidet med tomten omgående. Som en lokal Sande-bedrift betyr det mye for oss å ha så store prosjekter på hjemmebane, forteller daglig leder Thor Ambjørn Kjeldaas i Kjeldaas AS.

Vil dere ansette nye medarbeidere til terminalen?

Vi er såpass tidlig i prosessen da det fremdeles er en stund til innflytt, men det vi vet er at alle våre ansatte på nåværende avdelingen på Lierstranda, som teller 50 personer, blir med på flyttelasset. Dette er ansatte som jobber ved terminal, på kontor og sjåfører, skriver PostNord til Ehandel i en mail.

Del artikkel: