Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PostNord avviser rykter om konkurs - nå lanserer de ny tjeneste

Ole A. Hagen, kommunikasjons- og markedsdirektør i PostNord.
PostNord
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Viser til positive tall i årsrapporten for 2019.

ANNONSE

Forrige uke kom det frem en hemmelig rapport via konsulentselskapet McKinsey & Company hvor det ble påstått at PostNord stod i fare for å gå konkurs. Dette kalte PostNord kraftige overdrivelser.

LES OGSÅ: PostNord slår tilbake om konkurs: "Kraftige overdrivelser"

PostNord i Norge, som hovedsakelig driver med logistikk og netthandel, har ikke vært en del av den saken, som kun gjelder PostNord i Sverige og Danmark.

Nå melder logistikkselskapet at de hadde en positiv resultatutvikling i fjor, med både økte inntekter og forbedret lønnsomhet for hele konsernet.

Resultatet for 2019 for PostNord viser en positiv utvikling i både omsetningen og resultater. Vi har et tydeligere fokus på forretningen, og den pågående transformasjonsprosessen bidrar til økt lønnsomhet og vekst, sier Annemarie Gardshol, konsernsjef i PostNord i en pressemelding.

Konsernet hadde en organisk vekst på 0,6 prosent i 2019 med en inntekt på 38,3 milliarder svenske kroner mot 37,6 milliarder i 2018. Driftsresultatet ble på 184 millioner, som er opp fra minus 855 millioner svenske kroner. Resultat før skatt skal på sin side ha landet på minus 111 millioner svenske kroner.

Årsrapporten forteller også at PostNord Norge opplevde en organisk vekst på 7,4 prosent, med en inntekt på 4,53 milliarder og et driftsresultat på 62 millioner kroner.

LES OGSÅ: PostNord kan gå konkurs: "Det ser alvorlig ut"

Lanserer ny hjemleveringstjeneste

PostNord Norge tror at en sterkt positiv inntekts- og resultatforbedring i den norske virksomheten vil fortsette i årene fremover. Som en del av det gjøres det nå noen nye investeringer her til lands.

Som en del av dette investerer vi ytterligere for å møte et økende behov fra våre kunder og forbrukere. I 2020 vil vi utvide vår terminal på Langhus med 10 000 m2. Sammen med en utvidet kapasitet på våre hentesteder, øker den totale norske kapasiteten til 250.000 pakker daglig. I tillegg vil vi i februar lansere en ny og forbedret hjemleveringstjeneste i markedet, hvor forbrukere selv kan velge og styre sin egen hjemlevering.

PostNords kommunikasjonssjef Ole A. Hagen forklarer at kunden ved hjelp av den nye hjemleveringstjenesten skal kunne definere leveringspunktet selv. For eksempel i putekassen, garasjen eller innenfor døren med digital kode. Mottakeren kan også hente pakken selv eller få den på jobben samt velge hvilken dag den skal komme på.

Vi vil lansere dette i løpet av februar, bekrefter Hagen.

LES OGSÅ: Posten ruller ut 100 nye pakkebokser

Del artikkel: