Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PostNord fortsetter utvidelsen – investerer 700 millioner i terminaler

Foto: PostNord
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Investeringer blir 2022-trenden for PostNord.

ANNONSE

Pakkeveksten fortsetter også for PostNord, som har satt nye rekorder i år. Totalt i 2021 har pakkeveksten vært på hele 30 prosent sammenlignet med 2020, og enorme 70 prosent sammenlignet med 2019.

I løpet av andre halvår og førjulstiden har antall pakker levert av logistikkselskapet økt med 10 prosent sammenlignet med fjoråret. Man ser et trendskifte med økt netthandel, mener den administrerende direktøren i PostNord Norge, Robin Olsen.

Pandemien har endret nordmenns handlemønster. Selv i andre halvår, som har vært mer normalt, hadde vi en vekst på 10 prosent vekst i pakketransport sammenliknet med tilsvarende periode i fjor. Den største veksten ser vi på hjemleveringer med 40 prosent, men også leveringer til hentesteder har hatt en vekst på 25 prosent, sier Olsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slik rustes PostNord for den kommende volumveksten – gjort betydelige investeringer

Markante terminalinvesteringer

Spesielt klikk og hent har skilt seg ut med sterk vekst gjennom året, med en økning på 15 prosent. Olsen er klar på at veksten i varehandelen, både butikk- og netthandel, vil fortsette ut i 2022. PostNord har derfor store planer om investeringer i terminaler i det kommende året.

Pakkeveksten og forventninger om ytterligere vekst fremover er en viktig årsak til at PostNord investerer i nye terminaler med betydelig økt sorteringskapasitet. De nye terminalene i Drammen, Kristiansand og Bergen har en investeringsramme på nærmere 700 millioner kroner bare i 2022, sier Olsen.

De markante terminalinvesteringene er ifølge Olsen basert på fremtidens pakkevolumer. I tillegg til ovennevnte investeringer er et nytt sorteringssystem satt i gang på Langhus, hvilket skal øke presisjonen og gi mer effektiv logistikk. Også på Langhus skal det utvides.

Kapasiteten på Alfaset-terminalen i Oslo var sprengt, derfor utvides Langhus fra en mellomstor terminal med en kapasitet på cirka 50 000 pakker i døgnet til en stor terminal som kan håndtere 150 000 pakker i døgnet. Utvidelsen er en viktig investering for forbrukerne, men også for å sikre at nettbutikkene kan levere raskt og bli med på veksten i netthandelen, sier Olsen.

Del artikkel: