Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PostNord skal rulle ut 1500 pakkeskap i Norge

therese.karlsrud.haugen

"Mange opplever det som litt slitsomt å hente pakkene sine nå"

ANNONSE

Fortsatt høy smittefare og strenge regler for sosial kontakt gjør det viktig å finne nye løsninger for henting av pakker bestilt på nettet. Nå skal PostNord avlaste utleveringsstedene i butikk med 1500 pakkeautomater, som skal rulles ut i 2021. Utplasseringen i Oslo og omegn har allerede begynt.

Jeg tror mange opplever det som litt slitsomt å hente pakkene sine nå. Det kan ta lang tid, og det kan være en kilde til smitte å måtte stå sammen med andre å vente. Vi vil derfor tilby flere valg til forbrukerne, slik at det skal bli enklere å handle under COVID-19, sier Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Pakkeautomater øker i popularitet - nå tar de over Norge

Pakkeautomatene skal settes opp i nærheten av der folk bor. Her vil man ved hjelp av PostNord-appen kunne åpne boksen der pakken ligger. Dette gjøres ved hjelp av telefonens Bluetooth-teknologi.

Kunden vil som i dag få en SMS når pakken kan hentes, og kan deretter når som helst på døgnet hente pakken sin. Automatene vi også lette presset på utleveringsstedene i travle tider, sier Olsen.

PostNord forklarer at pakkeautomatene vil kunne erstatte noen av leveransene hjem til folk. Istedenfor mange enkeltleveranser, kan man levere et større antall pakker samtidig til automatene.

157 prosent vekst i hjemlevering

I tillegg til pakkeautomater skal også hjemleveringen gjøres mer kontaktløs, hvor pakkene leveres på et avtalt sted, om man er hjemme eller ei.

Vi vet at hjemlevering er populært. Vi hadde en vekst på 157 prosent i 4. kvartal i 2020 sammenlignet med 2019. Vi vet det er populært blant småbarnsfamilier, arbeidsgivere, men det er også et godt tilbud til eldre, som ønsker å gå minst mulig ut i disse dager, sier Olsen.

PostNord vil også gjøre det lettere for forbrukerne å returnere pakker ved å installere printere hos deres 1600 utleveringssteder, eller sende pakker til venner og kjente.

Ta med deg pakken og telefonen, så får du hjelp til å sende pakkene. Printere i butikk muliggjør også at det fremover vil bli enklere for forbruker og sende sine privatpakker gjennom PostNord og tjenesten MyPack Go.

LES OGSÅ: Posten setter ut pakkebokser 1000 steder over hele landet

Del artikkel: