Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PostNord slår tilbake om konkurs: ”Kraftige overdrivelser”

Annemarie Gardshol, daglig leder i Postnord.
Nils Lund

Logistikkgiganten lever videre.

ANNONSE

For litt over en uke siden kom varslingene om at PostNord i Sverige og Danmark er på vei mot konkurs dersom de fortsetter som i dag, på grunn av det fallende brevvolumet. Nå avviser logistikkgiganten funnene.

LES OGSÅ: PostNord kan gå konkurs: "Det ser alvorlig ut"

Det er alvorlige budskap og kraftige overdrivelser, som males av media. Her svarer vi på de spørsmål du må ha som medarbeider, kunde eller mottaker, skriver selskapet på sin side.

Det var en hemmelig rapport fra konsulentselskapet McKinsey & Company, på oppdrag fra den svenske og danske stat, som kunne rapportere dette. PostNord mener altså at det som fremkommer i rapporten ikke stemmer med virkeligheten, og at de i dag har lykkes med å tilpasse virksomheten til dagens situasjon.

LES OGSÅ: Bærekraftstrenden velter bransjen - Posten gjør ny storsatsning

Vi har gjort mye for å møte utviklingen og har i dag en finansielt bærekraftig brevvirksomhet med høy kvalitet. Samtidig har vi satset på logistikk og netthandel og er Sveriges største leverandør av netthandelspakker, en virksomhet som også leverer med gevinst, og fortsetter:

Vi kan dog ikke unngå det faktum at brevvolumet fortsetter å falle og denne utviklingen vil være en utfordring for hvilket som helst selskap. Det som ytterligere forsvarer dette er at den universelle brevtjenesten som vi leverer er sterkt regulert av både EU og den svenske staten.

Saken vedrører ikke PostNord i Norge, som primært driver med logistikk og netthandel.

Del artikkel: