Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PostNord tidobler kapasiteten på hjemlevering

therese.karlsrud.haugen

Opplever rekordvekst.

ANNONSE

Som følger av at store deler av befolkningen nå holder seg hjemme, har hjemlevering fått en ekstrem vekst og PostNord kan melde om en dobling.

Logistikkselskapet ligger nå på mellom 2500-4000 netthandelspakker for hjemlevering per dag. Vanligvis er det omtrent halvparten, det vil si 1500-2000 pakker om dagen.

Korona-situasjonen har medført at vi nå ser en sterk vekst i hjemleveringer på godt over 100 %, sier administrerende direktør i PostNord, Robin Olsen, i en pressemelding.

Både PostNord, Posten og Helthjem har opplyst om at driften går som normalt og at man ikke anser driftsstans på grunn av coronaviruset som aktuelt. Det gjøres dog ulike tiltak for å unngå smitte ved levering.

LES OGSÅ: Leverer pakker som normalt: "Vi har et viktig samfunnsoppdrag"

For å redusere korona-smitte krever vi ikke signatur ved levering, og forbruker kan selv velge levering med å angi leveringssted som ytterdør, bak huset, putekasse eller garasje.

Ny løsning

For å møte eksplosjonen av hjemleveringer lanserer PostNord nå en ny løsning, som skal tidoble kapasiteten for hjemlevering. Dette ved at sjåfører som normalt kjører til butikk nå også skal levere hjem på dagtid.

PostNord har et viktig samfunnsoppdrag i å sørge for trygg hjemlevering til de tusen hjem. Som en følge av koronautbruddet ser vi en reduksjon av butikkleveringer, mens behovet for hjemlevering bare vil øke i tiden fremover. Vi tilfører markedet nå en kraftig kapasitetsøkning, avslutter Olsen.

LES OGSÅ: Sterk vekst for byggevarekjeden - netthandelen opp 40 prosent

Del artikkel: