PostNord varsler full stans ved streik – permitterer nesten alle

15 av 18 terminaler kan bli rammet.

Tidligere i dag skrev vi om hvordan logistikkaktørene Postnord og Schenker vil berøres av streiken dersom den ikke opphører innen fredag.

I en uttalelse varsler nå Postnord at deres terminaldrift blir rammet fullstendig dersom streiken trappes opp førstkommende fredag.

Annonse

LO/YS har varslet plassoppsigelse (streik) i 15 av Postnords 18 terminalavdelinger med virkning f.o.m. arbeidstidens begynnelse fredag 21. april, dersom LO og NHO ikke har kommet til enighet. Selskapets kjernevirksomhet (terminaldrift) blir derfor rammet fullstendig. Dette vil berøre alle våre privat- og bedriftskunder, sier Haakon Nikolai Olsen, pressesjef i Postnord, tirsdag ettermiddag.

Til E24 forteller han dessuten at omfanget av varslet plassoppsigelse er så stort at det ikke er mulig å drive selskapets øvrige funksjoner på en forsvarlig måte, og at man derfor er tvunget til å permittere alle ansatte, med noen få kritiske unntak.

Postnord har ingen påvirkning på tariffoppgjøret. Det er LO/YS – NHO som er sentrale forhandlingsparter. Postnord, våre kunder og privatpersoner som har forsendelser på vei blir påvirket av streiken, på like linje med det som skjer i en del andre bransjer nå.

Vi vil informere om hvordan mottakere, både virksomheter og privatpersoner, skal forholde seg til pakker som ikke er utlevert, hvis Postnord-ansatte blir tatt ut i streik, sier Olsen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!