Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

PostNord varslet forsinkelser: “Leveransene har gått fint“

Administrerende direktør i PostNord Norge, Robin Olsen.
therese.karlsrud.haugen

Etter smitteutbruddet.

ANNONSE

Før jul varslet PostNord at det kunne bli forsinkelser i juleleveransene, som følge av smitteutbruddet på deres godsterminal på Alfaset. Denne uken har selskapet ingen nye smittetilfeller.

Vi registrerte noen enkelttilfeller av koronasmitte i desember og bestemte derfor å hurtigteste alle egne ansatte og sjåfører fra underleverandører. De 300 testene som ble foretatt mandag og tirsdag denne uken var samtlige negative, sier administrerende direktør Robin Olsen, i en pressemelding.

Etter at det ble påvist smitte blant noen ansatte ble det bestemt at alle ved terminalen skulle testes. Den første runden ble gjennomført frem til 22. desember, hvor det ble gjort 24 positive tester blant terminalarbeidere på Alfaset. I alt skal PostNord ha fått gjennomført 870 hurtigtester siden 17. desember.

Vi anser hurtigtesting som ett av flere viktige tiltak i bekjempelsen mot COVID-19. Vårt mål har vært å teste flest mulig. Vi fortsetter vårt proaktive arbeid og iverksetter tiltak fortløpende, som sikrer at PostNord er en trygg arbeidsplass både for ansatte og leverandører, sier Olsen.

Hyret inn vektere

Selskapet har vært i tett kontakt med bydelsoverlegen i Oslo og har opprettholdt driften på alle terminaler gjennom hele julen. Det har likevel blitt innført en rekke tiltak.

Leveransene igjennom julen har gått fint, til tross for at flere av våre terminalansatte måtte i karantene – og ikke minst deres nærkontakter. Straks vi fikk opplysninger om et smitteutbrudd på Alfaset-terminalen var vi i dialog med bydelsoverlegen og gjorde tiltak, sier Haakon N. Olsen, kommunikasjonsrådgiver i PostNord til Ehandel, og legger til:

Det ble opprettet en hurtigteststasjon for alle terminalansatte på Alfaset. Dette for å få en total oversikt over hvem som er smittet – og ikke. Vi skjerpet inn de allerede strenge smittevernsrestriksjonene med påbud om munnbind både inne og utenfor terminal. Vektere ble hyret inn på Alfaset-terminalen for å passe på at alle våre ansatte holdt avstand til hverandre.

LES OGSÅ: Regner med forsinkelser til jul: "Vil drukne i pakker"

Del artikkel: