Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Postomdeling annenhver dag

Bring Research
therese.karlsrud.haugen

Fra onsdag denne uken kommer posten annenhver dag.

ANNONSE

Postomdeling fem dager i uken annehver dag trer i kraft fra og med i dag, 1. juli. Digitalisering og et dramatisk fall i brevvolumet er blant grunnene til at antall omdelingsdager reduseres.

Postomdeling annenhver dag er bedre tilpasset fremtidens etterspørsel etter posttjenester, sier avdelingsdirektør Hans Jørgen Enger i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Avisutdeling skal fortsatt foregå seks dager i uka i hele landet og man vil fortsatt kunne hente post på samme steder som før, som postkontor, bedriftssenter og Post i Butikk. Postsendinger hit vil ha samme frakttid som før.

Posten skal tilby utleie av postbokser ved eller nær de faste ekspedisjonsstedene, som for eksempel Post i Butikk. Dette skal sikre at bedrifter og privatpersoner som mottar mye og viktig post fortsatt kan få posten levert på daglig basis ved leie av postboks.

LES OGSÅ: Posten setter ut pakkebokser 1000 steder over hele landet

Pakker hver dag

Netthandel er en stor satsing for Posten og Bring i takt med forbrukernes nye handlevaner. Netthandelspakker leveres derfor hver dag og berøres ikke av den nye endringen.

Levering av pakker blir ikke berørt av omleggingen til annenhver dags brevdistribusjon.  Pakker i postkassen vil fortsatt distribueres hver dag, det samme gjelder pakker til hentested; postkontor, post i butikk og pakkebokser, sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten, til Ehandel.

Ingen blir oppsagt

Posten har tidligere meddelt at endringen til postomdeling annenhver dag ville medføre bemanningsreduksjoner på om lag 1500 årsverk. Nå meddeler Posten at taller er redusert og at ingen vil bli oppsagt.

Det var opprinnelig beregnet at 1500 årsverk ville bli overflødig ved omleggingen. Siden ble dette tallet redusert til rundt 1000, blant annet fordi Posten vant anbudet om avislevering. Gjennom godt samarbeid med våre tillitsvalgte er det funnet løsninger for alle, slik at ingen blir oppsagt.  35 prosent har fått annet arbeid i Posten. Det har vært viktig for oss å finne løsninger for de overtallige i denne prosessen og vi er glad for at vi unngår oppsigelser, sier Gjølme.

LES OGSÅ: Posten forbedret resultatet med 180 millioner kroner

Del artikkel: