Powers oppkjøp får grønt lys: “Vi er klare til å sparke fra oss”

Nå kan planleggingen begynne.

Nå er det klart: Powers oppkjøp av Mediamarkts svenske virksomhet får grønt lys av konkurransemyndighetene. Dette betyr at Power tar over 29 varehus i Sverige og vil ha en tilstedeværelse i Norge, Danmark, Finland og Sverige med totalt 269 varehus.

Elektronikkjeden har tidligere uttalt at man alltid har hatt en klar ambisjon om å gå inn i det svenske markedet. Oppkjøpet av Mediamarkt i Sverige gjør virkelig av ambisjonene.

Annonse

Frem til nå har vi måttet sitte ganske stille i båten, men nå kan vi endelig starte planleggingen for en storstilt inntreden i det svenske elektronikkmarkedet. Vi er klare til å sparke fra oss også der, sier Ronny Blomseth, konsernsjef i Power, i en pressemelding mandag formiddag.

Han hinter flere ganger til at Power vil skille seg ut og vekke oppsikt – men nøyaktig hvordan dette vil utarte seg røper han ikke.

Sverige er Nordens største elektronikkmarked, og vi er ydmyke ovenfor oppgaven vi står ovenfor og aktørene som allerede er godt etablerte. Samtidig mener jeg at jo likere vi blir som kjeder, jo større blir mulighetsrommet for nye aktører. Skal vi klare å skille oss ut, må vi tilby noe nytt og annerledes, sier Blomseth før han fortsetter:

Vi har et svært godt fundament, og nå må vi fortsette å bygge på det. Og helst på en litt oppsiktsvekkende måte.

"Et enormt arbeid"

Power-sjefen legger dog ikke skjul på at den kommende tiden vil bli krevende. 13000 medarbeidere fordelt på de 29 varehusene i Sverige skal ikke bare ikles ny drakt med tiden, men også få opplæring etter Powers premisser.

Vi overtar 1300 medarbeidere og 29 varehus som blant annet skal over på våre IT-systemer. Alt fra elektroniske prisskilter og kassesystemer, til kundedata og logistikksystemer må på plass, og ikke minst må alle medarbeidere læres opp. Det er et enormt stykke arbeid som vil involvere hele organisasjonen, sier Blomseth.

Power overtar Mediamarkt sensommeren i år. Det er foreløpig ikke planlagt nøyaktig når varehusene skal gjenåpnes i ny drakt, men konsernsjefen lover en skikkelig åpningsfest når den tid kommer.

 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!