Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Prisene øker for munnbind på nett

Det er tomt for munnbind i norske apoteker.
Istock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Coronaviruset har nådd Norge og frykten for å bli smittet påvirker netthandelen.

ANNONSE

Onsdag ble det bekreftet at en kvinne i Tromsø er smittet av coronaviruset etter å ha vært i Kina. Kvinnen er nå i hjemmekarantene. Apotekene i Norge har allerede vært tomme for munnbind i flere uker, og i går kveld solgte nettapoteket 123apotek over 2.500 munnbind i løpet av et par timer. Dette skriver E24.

Også privatpersoner ser potensiale i de tomme butikkhyllene på apotekene rundt om i landet - og tjener penger på å selge munnbind og annet utstyr svært overpriset. E24 skriver at det finnes annonser på Finn.no hvor det selges én eske med 50 munnbind til 2000 kroner, en eske som i apotek ville kostet 150 kroner.

LES OGSÅ: Slik påvirker coronaviruset netthandelen

Jeg synes dette er helt forkastelig. Dette er folk som profitterer på en folkehelsekrise, og aktivt begrenser tilgjengeligheten av masker, antibac og annet smittevern til eldre og andre utsatte grupper i samfunnet, sier August Hoel, lege ved Øyeblikkelig Hjelp Døgnenhet, ØHD, til E24.

Både produsenter av smittevernsutstyr og Norsk Medisinaldepot oppfordrer alle til å følge Folkehelseinstituttets råd for å unngå å bli smittet.

Del artikkel: