Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Prisfallet lokker kundene tilbake: “Vært en lang vinter”

Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nå skal Byggmax ut av vinterdvalen.

ANNONSE

Årets påske byr på blå himmel og vårens første varmende solstråler i store deler av landet. For nordmenn som verken stikker til fjells eller sydligere breddegrader betyr det ofte at det er tid for å fikse hjemme.

Byggmax har, etter en tøff vinter, forventninger til årets salg innen påske. Prisene på trevarer har "stupt" tilbake til prisene vi så før pandemien – hvilket kan være med å bidra til en god sesong for byggevarekjeden.

Tallene for første kvartal er ikke klare enda, men vi merker at det har vært en lang vinter. Flere av kundene våre har først og fremst konsentrert seg om innendørsprosjekter. Vi ser at folk har lagt mye gulv og flere har investert i isolasjon for å få bedre kontroll på strømregningene. Nå som det blir varmere i været, snøen smelter og prisene på trevirke stuper, så ser vi at flere planlegger større prosjekter utendørs, forteller Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax, til Ehandel.

Første kvartal i fjor økte Byggmax med over 14 prosent sammenlignet med samme periode i 2021. I disse dager er det spesielt trevirke som er interessant for deres kunder. For ja, nå er trevirke billig igjen.

Mange hjemmefiksere går med byggedrømmer som har vært satt på vent på grunn av kostnadsnivået. Nå merker vi at prisfallet tar dem til butikken, men mange glemmer at leverandørenes prisendringer ofte kun er en brøkdel av prisforskjellene du finner mellom de ulike byggevarekjedene. Dette gjelder spesielt for privatpersoner, som står uten såkalt proffrabatt. Sånn er ikke Byggmax. Vi skal alltid være billigst, og for eksempel, terrassebord, som vi selger veldig mye av, koster 45 prosent mindre enn for et år siden, påpeker Hamberg.

God kontroll på varelageret

Byggmax vokste sterkt på nett under pandemien hvor spesielt klikk-og-hent ble hyppig brukt av kundene deres. Dessuten kjører kjeden hardt på sin prisgaranti, hvor forbrukeren får tilbakebetalt differansen dersom man finner en vare billigere hos en lokal konkurrent – inntil syv dager etter kjøpet.

Dette kan ha bidratt til at kundene returnerer til byggevarekjeden, til tross for at det har vært en tøff vinter, som Norgessjefen selv uttaler.

Hvordan gjør dere innkjøp og vurderinger rundt varelager i butikkene før salgsperioder som påsken?

Mange byggevarehus fungerer kun som et forsyningsledd og er eid av byggevareprodusentene. Slik er ikke Byggmax, vi er uavhengige og har derfor en god bredde av leverandører. Dette gir oss gode forutsetninger for god kapasitet på førsteklasses produkter til lave priser, spesielt nordisk trevirke. Fordi vi er uavhengige og først og fremst handler etter pris har vi god kontroll på varelageret og muligheten til å ha de laveste prisene i markedet, avslutter Hamberg.

Del artikkel: