Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Prislappen er klar: Nå kjøper Europris den svenske lavpriskjeden ÖoB

Europris kjøper svenske Öob og skimter en nordisk ekspansjon.
"En plattform for videre vekst".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Etter mye om og men står det klart. Europris kjøper en av Sveriges største lavprisaktører, nemlig Öob.

Det ble allerede i februar kjent at Europris, som fra før av eide 20 prosent av aksjene i det svenske selskapet, ønsket å kapre de resterende 80 prosent av aksjene.

Om mulighetene oppkjøpet vil bringe skrev Europris følgende i sin rapport tidligere i år:

Europris har besluttet å utøve sin opsjon på å kjøpe de resterende 80 prosentene av den svenske forhandleren ÖoB. Styret er fascinert av mulighetene dette gir for nordisk ekspansjon. Styret er overbevist om at dette vil fungere som en plattform for videre vekst og skapelsen av betydelige aksjonærverdier, stod det skrevet i kvartalsrapporten.

ANNONSE

Vil ikke gå nærmere inn på Sverige-planene

Öob har over 80 butikker i Sverige, men skal ha slitt med lønnsomheten de siste årene. Eierfamilien Svensson skal nå ha akseptert det de mener er en akseptabel, om enn noe lav, erstatning for salget av butikkjeden til norske Europris.

Prislappen endte på 200,5 millioner kroner, hvorav 13 millioner vil betales kontant og resterende i Europris-aksjer, opplyser Europris i en melding.

Gjennomføringen av oppkjøpet avhenger imidlertid av en godkjenning fra de svenske myndighetene for utenlandsinvesteringer, Foreign Direct Investment.

Det opplyses ei heller videre planer for det svenske markedet, men Europris vil informere mer om dette på et senere tidspunkt, heter det i meldingen.

Del artikkel: